ZADNJI UGRIZ ZIME

Smrzavanju je uskoro kraj, čeka nas zatopljenje i... kiša!

01.03.2018 u 06:48

Bionic
Reading

Prvi dan ožujka donio je topljenje ledenog pokrivača diljem zemlje. U narednim danima očekuje se rast temperatura, ali i kiša

Umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnim oborinama te i dalje vrlo hladno, osobito ujutro, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za četvrtak. 

Pogledajte detaljnu prognozu za veće gradove Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Snijeg će već od jutra padati na Jadranu i uz njega, a do večeri proširit će se i na ostatak zemlje. Očekuje se stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, osobito u gorju. Uz pritjecanje sve toplijeg zraka snijeg će prelaziti u kišu koja se može smrzavati u dodiru s hladnom podlogom već prijepodne u Dalmaciji, a prema kraju dana na sjevernom Jadranu te u gorju.

Zametena cesta kroz Liku Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Vjetar većinom slab, u Slavoniji i Baranji umjeren jugoistočni. Uz obalu slaba do umjerena bura, a poslijepodne u Dalmaciji jugo, prema kraju dana u jačanju. Najviša dnevna temperatura od -8 do -3, na Jadranu od 1 do 6, na jugu i do 10 °C.

U Zagrebu pretežno oblačno, od sredine dana uz povremen slab snijeg. Vjetar većinom slab. I dalje hladno, uz najvišu dnevnu temperaturu od -6 do -4 °C.

Rijeka i Split jedina su dva grada s vrlo velikom opasnošću od hladnih valova.

Bolesnicima od kardiovaskularnih i respiratornih bolesti, starijoj populaciji i maloj djeci preporučuje se što kraći boravak na otvorenom, toplu odjeću koja štiti od vjetra i vlage i izbjegavanje većih tjelesnih napora.

Već sutra najniža jutarnja temperatura između -10 i -5, na Jadranu uglavnom od 3 do 7 °C. Najviša dnevna temperatura od -5 do 0, a na obali i otocima od 8 do 13 °C.