PROMETNE KOD VALPOVA I DUBROVNIKU

Smrtno stradala dva pješaka i vozač

25.12.2010 u 12:07

Bionic
Reading

Nepogodni klimatski uvjeti i neprilagođena brzina vožnje uvjetima i stanju kolnika na prometnicama Osječko-baranjske županije, doveli su do prometnih nesreća u kojima su na sam Badnjak smrtno stradale dvije osobe.Na Badnju noć u Dubrovniku je smrtno stradao pješak.

Kiša, snijeg, mrak i magla te skliski kolnici i nedovoljno opreza u vožnji stajali su života vozača Dragana Z. (48) iz Belišća. Zbog prebrzog ulaska u desni zavoj u ulici Oslobođenja u Zelčinu kod Valpova jučer u poslijepodnevnim satima, izgubio je nadzor nad upravljačem automobila i udario u vozilo na parkiralištu, što ga je odbacilo u drvo. Preminuo je na mjestu nesreće, a istražni sudac naložio je obdukciju u KBC-u u Osijeku.

U bizarnoj nesreći prošle večeri na državnoj cesti od Osijeka prema Brijestu, kod odlagališta otpada Velika lončanica, smrtno je stradao Ivan B. (43) iz Josipovca. Na njega je, dok je stajao na sredini prometnog traka, naletio osobni automobil kojim je upravljao 31-godišnjak iz Osijeka i usmrtio ga na mjestu nesreće.

Očevidom je utvrđeno da je stradali, neposredno prije nesreće, sletio svojim vozilom u kanal dok ga je polukružno okretao na cesti, a nakon toga bez reflektirajuće odjeće izašao iz automobila i stao na sredinu kolnika.

U prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 19 sati na cesti D-8 iznad Dubrovnika, smrtno je stradao 65-godišnji pješak iz Dubrovnika.

Policija navodi kako je 46-godišnjak iz Zagreba upravljao vozilom Mercedes zagrebačkih registracijskih oznaka i najvjerojatnije radi brzine neprimjerene uvjetima i stanju kolnika naletio na 65-godišnjeg pješaka koji je prelazio kolnik.

Usred zadobivenih ozljeda pješak je preminuo. Vozač je alkotestiran i utvrđena je koncentracija alkohola od 0,8 g/kg.