BRANITELJSKE PODJELE

Smjena na čelu Hvidre splitsko-dalmatinske županije?

24.02.2011 u 19:49

Bionic
Reading

Iz izvora bliskih splitsko-dalmatinskoj županijskoj organizaciji Hvidre, doznajemo da će sutra na sjednici Glavnog odbora Hvidre biti smijenjen dosadašnji predsjednik županijske Hvidre Petar Krce

Uz već prisutne podjele unutar te organizacije, jedan od vjerojatnih razloga za tu smjenu je i nelegalna odluka donijeta na sastanku 24. veljače, u krnjem sastavu samo pet od trinaest organizacija Hvidre u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Prema toj odluci, županijska organizacija Hvidre se ograđuje od protestnog skupa u Zagrebu i Splitu. Načelno su dali podršku skupu u Zagrebu, ali su upozorili suborce koji će biti na tom skupu da ne podlegnu politikantstvu te da se ne daju isprovocirati od nervoznih pojedinaca koji ovu situaciju žele dodatno radikalizirati, kako bi ostvarili neke svoje osobne ambicije.

U međuvremenu je odlučeno i da se splitski protestni skup braniteljskih udruga odgodi, te održi za deset dana, a ne kako je bilo najavljeno ove nedjelje. Za sada, najmanje osam od trinaest podružnica Hvidre iz Splitsko-dalmatinske županije najavljuje svoj odlazak u subotu u Zagreb.

Braniteljske udruge u Splitsko-dalmatinskoj županiji splitski skup za deset dana na Rivi najavljuju kao krunu svojih protesta.