PROSVJEDI GA DOŠLI FUNKCIJE

Smijenjen 'bosanski Berlusconi' Fahrudin Radončić

13.03.2014 u 16:14

Bionic
Reading

Zastupnici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) izglasali su smjenu ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića. Njega su zbog kombinacije bogatstva i političke ambicije mediji prozvali 'bosanskim Berlusconijem'

Podsjećamo da je inicijativu o smjeni Fahrudina Radončića predložio Klub SDA, čiji zastupnici smatraju da ministar sigurnosti nije učinio sve što je bilo u njegovoj nadležnosti kako bi zaštitio imovinu i građane tokom demonstracija širom BiH, kada su zapaljene zgrade Predsjedništva BiH, Arhiv BiH i nekoliko zgrada županijskih vlada.

Odluka je usvojena dovoljnom entitetskom većinom. Za je glasalo 28 poslanika, protiv je bilo devet, a suzdržanih pet.

Radončić je prije smjene istaknuo da su njegovu smjenu inicirale one stranke od kojih građani traže da odu s vlasti. Naglasio je da na državnoj razini na dan prosvjeda nije mogao biti formiran krizni stožer, jer je to u isključivoj nadležnosti entiteta.

'I policajci, kojima iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH nitko nije kupio ni gumeni metak su naši građani. Krizni stožer je formiran dan prije demonstracija, a ja nisam informiran', rekao je Radončić.

On je pitao je li oko zgrade Predsjedništva BiH mogla biti postavljena ograda.

'Da se takva pojava dogodila u MUP-u RS, da li bismo se skrivali i stavljali glavu u pijesak ili bismo znali na njoj politički predizborno poentirati', rekao je Radončić.

Rekao je da 'političko prepucavanje zastupnika smatra osobnim komplimentom'.