GDJE IMA DIMA...

Službenik MVPEI-a pao s kilogramom trave!

25.10.2011 u 11:53

Bionic
Reading

Službenik Ministarstva vanjskih poslova uhvaćen je s kilogramom marihuane u Splitu, potvrdili su nam na Zrinjevcu. Riječ je o službeniku Uprave za konzularne poslove starom 32 godine, bez diplomatskog imuniteta

Splitska policija razotkrila ga je kad je zaustavljen u Ford Escortu, a na mjestu suvozača imao je PVC-vrećice u kojima je bila marihuana. Pretragom je utvrđeno da je u vrećicama bilo 976 grama marihuane, a kasnijom pretragom stana osumnjičenog pronađeno je još 46,6 grama marihuane.

Kod osumnjičenog su također pronađena dva mobitela i nepoznat novčani iznos.

Prilikom uhićenja i kasnije obrade policajce je uvjeravao da ima diplomatski imunitet, što se kasnije pokazalo netočnim.

Glasnogovornik MVPEI-a Berislav Živković ističe kako, sukladno tijeku krim-obrade, službeniku koji je vozio kilogram trave prijeti stroga kazna Ministarstva.

Uhićeni nema diplomatski imunitet, koji koriste djelatnici MVP-a angažirani u inozemstvu, jer je radio u sjedištu u Zagrebu.

Ovo nije prvi put da se Ministarstvo vanjskih poslova dovodi u kontekst s drogom. Prema medijskim napisima, 2004. pokušalo se zataškati slučaj u kojem je vozač MVP-a prijavio kolegu da je službenim autom prevozio drogu u München. Umjesto da se istraže optužbe, vozač koji je prijavio kazneno djelo je degradiran. Američka policija početkom 2005. godine ulovila je pri kupoprodaji droge muža administrativne službenice hrvatskog konzulata u Los Angelesu. Droga je pronađena u automobilu s diplomatskim tablicama registriranim na hrvatski konzulat.