ZBOG ARBITRAŽE

Slovenski šef diplomacije priprijetio sabotažom hrvatske turističke sezone?

11.01.2017 u 21:22

Bionic
Reading

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izravno je zaprijetio hrvatskoj turističkoj sezoni u slučaju da Hrvatska odbije implementaciju odluke arbitražnog suda, koju Hrvatska, nakon konsenzualne saborske odluke o napuštanju arbitražnog postupka, kako je najavila, neće priznati, piše Novi list

Upitan u preksinoćnjoj emisiji Slovenske televizije Studio City što će se dogoditi u slučaju da odluka arbitražnog suda stigne uoči turističke sezone i 'egzodusa' Slovenaca na hrvatsku obalu, ministar Erjavec je odgovorio da će ono što će se tada događati 'sigurno više naškoditi Hrvatskoj'.

'Mislim na one koji će iz Austrije i Njemačke preko Slovenije putovati u Hrvatsku. Ako to pitanje (priznavanja arbitražne odluke, op. a.) još bude otvoreno i ako arbitražna odluka ne bude implementirana, bit će teškoća i već sam rekao da se ta stvar neće lako riješiti', zaprijetio je slovenski šef diplomacije, sugerirajući da će Slovenija stvarati poteškoće austrijskim i njemačkim turistima tijekom njihova tranzita preko Slovenije na putu do hrvatske obale.

Prijetnje slovenskog ministra Karla Erjavca hrvatskom turizmu otežavanjem tranzita stranim turistima prema hrvatskoj obali hrvatski ministar turizma Gari Cappelli nije želio komentirati. Nediplomatsku izjavu nije htio komentirati ni direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.