KAJIN ZA DRUGAČIJU HRVATSKU

Slovenski referendum je izrugivanje Jadranki Kosor

08.11.2009 u 16:16

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat IDS-a Damir Kajin danas je na konferenciji za novinare u Puli ocijenio kako predstojeći predsjednički izbori predstavljaju nagovještaj promjena u Hrvatskoj

PULA - Po Kajinovu mišljenju prilike u zemlji su takve da priliku treba dati novim ljudima, pa i, kako je kazao, izvan zagrebačkog kruga koji se permanentno pojavljuju u gospodarskom, političkom i društvenom životu Hrvatske.

Hrvatska je pred gospodarskim, socijalnim i financijskim slomom, a stvarne promjene mogu se dogoditi onog trenutka kada će novi ljudi preuzeti odgovornost za vođenje ove zemlje, ustvrdio je Kajin. Dodao je da će se mnogi iznenaditi rezultatima na predsjedničkim izborima te kako vjeruje u drugi krug.

Komentirajući arbitražni sporazum sa Slovenijom predsjednički kandidat IDS-a kazao je kako je za njega lažna dilema da onaj koji nije za sporazum, je protiv EU.

'Ja nisam protiv Europske unije ali neću biti za taj sporazum', kazao je Kajin. Dodao je kako je neistina da bi 'Hrvatska već bila u EU da je imala taj sporazum'. Kajin smatra kako je 'problem, uz jednu slovensku isključivu politiku do Hrvatske - korupcija, koketiranje s ustaštvom te odnos s Haagom'.

Po Kajinovim riječima slovenski referendum je na neki način izrugivanje hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor, pa bi, drži Kajin, u ovom trenutku trebalo zaustaviti ratifikaciju, te - kako je kazao - 'ne bi trebao srljati već pričekati ishod slovenskog referenduma'.

'Ova ekipa slovenskih političara nije pokazala niti najmanju gestu kada je riječ o Hrvatskoj, naprotiv ide iz ucjenu u ucjenu', zaključio je predsjednički kandidat IDS-a.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić rekao je kako će oni koji će glasovati za Kajina 'dati glas za drugačiju Hrvatsku'. Dodao je da će IDS za predsjedničku kampanju Damira Kajina iz svojih sredstava izdvojiti 300 tisuća kuna.