NA UDARU I JANKOVIĆEV SIN

Slovenski poreznici pripremili ovrhe za 50.000 dužnika

07.06.2014 u 17:38

Bionic
Reading

Slovenska porezna uprava objavila je da priprema porezne ovrhe nad više od 50.000 dužnika, a najprije će na red doći manji dužnici koji duguju od 10 do 100 eura

Među većim dužnicima je i sin ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankovića kojemu je odmjeren porez od 461.000 eura, a zajedno s kamatama morao bi platiti preko pola milijuna eura, objavio je u subotu poslovni dnevnik 'Finance'.

Jure Janković, mlađi od dvaju sinova ljubljanskog gradonačelnika i predsjednika stranke 'Pozitivna Slovenija', već godinama zbog navodne rastrošnosti puni novinske stupce.

Porezna je uprava utvrdila da su njegovi stvarni prihodi od 2006. do 2010. godine bili za 1,13 milijuna eura veći od onih koje je prijavio poreznicima, pa mu je nakon inspekcije odredila najviši, 41-postotni porez, piše 'Finance'.

List dodaje da mlađi Janković ima i više slučajeva u kojima ga tuže poslovni vjerovnici, te da je obiteljska tvrtka 'Electa', koju je osnovao njegov otac, prepustivši upravljanje sinovima nakon što je ušao u politiku, u velikim teškoćama i blokadi.