EUROPSKA UNIJA - PLAN NADE

Slovenski biskupi pozvali birače na izbore

27.05.2009 u 15:03

Bionic
Reading

Slovenski katolički biskupi u posebnom su pismu pozvali na što veći odaziv birača na izborima za Europski parlament koji se održavaju 7. lipnja, a u njemu navode da izbori za članove te ustanove za kršćane predstavljaju priliku da sudjeluju 'u gradnji zajedničke europske kuće'

LJUBLJANA - 'Sudjelovanje kršćana u politici od izuzetnog je značenja želimo li odgovoriti na potrebe ljudske osobe i služiti zajedničkom dobru. Katolička crkva podržava Europsku uniju kao plan nade', navedeno je među ostalim u pismu biskupa koje je u srijedu novinarima predstavio glasnogovornik biskupske konferencije Andrej Saje.

Poruke iz biskupskog poziva biračima da se na izbore odazovu u što većem broju usklađene su sa sličnim izjavama ostalih biskupskih konferencija na razini EU-a. U njima se tako navodi se da se vodeća europska integracija i u doba sadašnje ekonomske krize pokazala kao 'utočište' onih država koje nastoje sačuvati stabilnost i solidarnost svih svojih članica.

Saje je rekao da slovenski biskupi ne podupiru izrijekom nijednu od stranačkih lista s kojih će se birati sedam slovenskih eurozastupnika, no da bi ljudi trebali glasovati po svojoj savjesti, vodeći računa o kandidatima koji se zauzimaju za opće dobro, obiteljske vrijednosti i socijalnu solidarnost, te poštivanje ljudskog života od začeća do prirodne smrti.