NARUŠEN UGLED

Slovenija povukla pijanu veleposlanicu iz BiH

19.12.2008 u 14:34

Bionic
Reading

Slovenski predsjednik Danilo Tuerk na prijedlog Vlade Republike Slovenije smijenio je Natašu Vodušek s mjesta veleposlanice u BiH, javljaju u petak slovenski i bosanskohercegovački mediji

LJUBLJANA - Nataša Vodušek skrivila je prometnu nesreću u kojoj je u listopadu teško ozlijeđen sarajevski taksist Nijaz Zorlak. Alkotest koji je tada obavljen pokazao je da je ona u krvi imala 1,8 promila alkohola, znatno iznad dopuštene granice, a istragom je utvrđeno i da nije prešla na crveno svjetlo kako se prvotno nagađalo.

Slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar izjavio je kako njezino smjenjivanje s mjesta veleposlanice nema veze s prometnom nesrećom u kojoj je sudjelovala, prenosi Pincom.info.

Sudar koji je izazvala Vodušek dogodio se uoči posjeta slovenskog predsjednika Danila Tuerka BiH kojega je veleposlanica, unatoč ozljedi, pratila tijekom službenih razgovora u Sarajevu.

Vodušek je najavila da će podnijeti tužbu protiv Slovenije ukoliko je smjene s mjesta veleposlanice.

Veleposlanica je već bila tema medijskih napisa kada ju je u ljubljanskom stanu navodno pretukao suprug.

Slovenski POP TV naveo je bi njezin nasljednik u Sarajevu trebao popraviti štetu koju je pijana veleposlanica nanijela ugledu Slovenije.