LAŽIRALI NESREĆU

Slovenci pokušali prevariti Croatia osiguranje

19.10.2010 u 12:33

Bionic
Reading

Zbog zlouporabe osiguranja istarska policija kazneno je prijavila dvoje slovenskih državljana, 38-godišnjeg J. P. i 35-godišnju I. H. te 45-godišnjeg M. D. iz Zaboka koji je slovenskom paru pomogao u fingiranju prometne nesreće

Naime, da bi za svoj već oštećeni automobil Audi A3 naplatili naknadu štete od Croatia osiguranja, uz prethodni dogovor i obećanu novčanu nagradu angažirali su 45-godišnjeg M.D. iz Zaboka, kojem su obećali izdašnu nagradu ako im pomogne da zajedno fingiraju prometnu nesreću s materijalnom štetom. Do navodne nesreće je došlo tijekom kolovoza na dionici državne ceste Pula-Vodnjan, kod skretanja za Fažanu i Galižanu, nakon čega je dovitljivi Slovenac pokušao od Croatia osiguranja ishoditi odštetu.

Međutim, vještačenjem sudskog vještaka utvrđeno je da deformacije na vozilu nisu mogle nastati tada, već su od neke ranije nesreće, pa su sudionici navodne prometne nezgode kazneno prijavljeni. Osim vlasnika Audija A3, koji je pokušao oštetiti Croatia osiguranje, odnosno ostvariti korist koja mu ne pripada, i stanovnika Zaboka koji mu je pomogao, kazneno će odgovarati i 35-godišnja Slovenka jer je kao vozačica u Audiju sudjelovala u fingiranoj prometnoj nezgodi.