ZAMRZNUTI HDZ-OVAC

Slovenci na obredima kod šamana Hodaka

Bionic
Reading

Niti mjesec i pol, koliko je prošlo od šamanskog rituala u vigvamu načelnika Saborskog Luke Hodaka, nakon kojega je u novogodišnjoj noći preminuo Ratko Barić, nisu poznati rezultati analize tkiva pokojnika koji bi trebali dati odgovor na pitanje što je točno uzrokovalo smrt Hodakova susjeda koji je pronađen napola izgoren

SABORSKO - U međuvremenu u Saborskom se nije puno toga promijenilo. Luka Hodak bio je ponudio ostavku na mjesto predsjednika lokalnog HDZ-a, no funkciju načelnika i dalje obnaša, piše Slobodna Dalmacija

Također, nije prestao ni sa svojim hobijem, šamanizmom. Od susjeda doznajemo da je jedan obred održan u nedjelju.

'Vidio sam automobile slovenskih registracijskih oznaka. Nisu bubnjali, niti su bili u vigvamu u kojem se dogodila tragedija, nego u jednom manjem šatoru u šumi. Mislim da su koristili saunu', ispričao je jedan Saborčanin.

Načelnik Hodak nije nam želio dati baš nikakav komentar. Podsjetimo, osim Hodaka i pokojnog Barića kobne večeri u šatoru su bila još trojica mušakaraca, a svi su završili na psihijatriji jer su konzumirali halucinogenu biljku buniku. Policija nije nikoga prijavila, ni prekršajno ni kazneno.

'Slučaj je otvoren, izvidi traju te ćemo nakon prikupljanja svih relevantnih podataka, odlučiti hoćemo li i kakvu prijavu podnijeti', rekla je Tanja Petrić, glasnogovornica PU karlovačke.

Luka Hodak je u siječnju priopćio da predlaže ostavku na mjesto predsjednika Općinske organizacije HDZ-a Saborsko kao i predsjednika Poglavarstva te načelnika Općine, te da svoje članstvo u stranci koju je i sam osnivao 1989. godine, daje na mirovanje.