POMORSKA NESREĆA

Slovak ozlijeđen u naletu glisera kod Lošinja izvan je životne opasnosti

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 04.07.2017 20:52
  • Objavljeno 04.07.2017 u 20:52
Arhivska fotografija
Arhivska fotografija Izvor: Cropix / Autor: Foto: Rino Belan
Slovački državljanin, ozlijeđen u naletu plovila u utorak kod Lošinja, operiran je u riječkome KBC-u i život mu nije u opasnosti, doznaje se od primorsko-goranske Policijske uprave

Policija zasad ne može iznositi pojedinosti o toj nesreći, no po neslužbenim podatcima, slovački državljanin bio je u moru između otočića Zabadarskog, nekoliko stotina metara od ulaza u malološinjski zaljev, i otoka Lošinja.

Na njega je naletjelo zasad nepoznato plovilo, vjerojatno gliser, a iz mora su ga izvukli članovi posade privatne brodice kad su čuli njegov poziv u pomoć, nakon čega su ga prihvatili djelatnici tvrtke SeaHelp pa je helikopterom prevezen u riječki KBC.

Po priopćenju za javnost Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, djelatnici tvrtke SeaHelp preuzeli su ozlijeđenog Slovaka oko 14,30 sati, a pretpostavlja se da je plivao u kanalu između otočića Zabadorskog i otoka Lošinja.

Kako je udaljenost između tih dvaju otoka manja od 300 metara, točnije oko 150 metara, a najviša dopuštena brzina plovidbe u tom dijelu 12 čvorova, uzrok te nesreće i tko je za nju odgovoran bit će poznati nakon očevida, priopćilo je ministarstvo. 

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal
404 - tportal