HOLDING ZA SPORT

Slobodan Ljubičić u akciji: Nagovorio je Bandića da osnuje novu tvrtku koja bi mogla imati pet direktora

15.02.2019 u 14:45

Bionic
Reading

Grad Zagreb ima želju osnovati tvrtku Sportski objekti, čiji bi cilj bila obnova dotrajalih sportskih objekata. Tvrtka bi bila svojevrsni sportski holding, a idejni začetnik cijele priče, doznajemo, nekadašnji je čelnik i 'tata' Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić

Temeljni kapital tvrtke bio bi 20 tisuća kuna, no da toga dođe, gradonačelnik Milan Bandić trebat će zeleno svjetlo zastupnika na sjednici Skupštine koja je zakazana za 26. veljače. Kako stoji u obrazloženju odluke, tvrtka bi imala ulogu svojevrsnoga projektnog društva, odnosno društva čija bi namjena bila bavljenje projektima uređenja i obnove dotrajalih sportskih objekata na području Zagreba.

Među prvim objektima na kojima bi se provodila obnova je ŠRC-a Šalata.

Nakon što bi se društvo osnovalo ŠRC Šalata bi se u zemljišnim knjigama zavela kao vlasništvo Grada Zagreba, a nekretnina bi se unijela u temeljni kapital novoosnovanog društva radi početka izvršenja samog projekta obnove financiranjem preko komercijalnih banaka.

Kako stoji u izjavi o osnivanju društva, uprava društva se sastoji od jednog pa do najviše pet direktora koji će morati imati VSS i najmanje pet godina iskustva na rukovodećim pozicijama.

'Obnavljanjem predmetnih objekata omogućit će se njihova bolja iskoristivost i iznajmljivanje, kao i obavljanje raznih drugih djelatnosti, čime će se uprihoditi značajnija novčana sredstva u odnosu na postojeće novčane prihode. Također, imajući u vidu konstantno povećanje broja stanovnika Zagreba i njihovih potreba, povećat će se mogućnost izvršavanja brojnih programa javnih potreba za sport Zagreba', stoji u obrazloženju odluke o osnivanju.

ŠRC Šalata Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

No problem u toj priči je to što Zagreb već ima ustanovu za Upravljanje sportskim objektima. Međutim, u Gradu smatraju da je ona zadužena za održavanje lokacija, organiziranje natjecanja i termina za rekreaciju građanstva, dok bi se preko nove lakše povlačila sredstva iz EU-a i dobivali krediti jer u tom slučaju ne bi bila riječ o ustanovi, već o tvrtki.