PROGNOZA NIJE DOBRA

Slijedi orkanska bura, pa -20, pa novi snježni udar!

07.02.2012 u 11:18

Bionic
Reading

Snijeg koji danas još ponegdje pada postupno će prestati, a orkanska bura koja mjestimično puše pod Velebitom i u Dalmaciji oslabjeti, međutim narednih dana slijede nam još niže temperature, a potom za vikend novi snježni val koji će ponovno zabijeliti i Dalmaciju, upozoravaju prognostičari

Tijekom današnjeg dana u unutrašnjosti Hrvatske bit će pretežno oblačno, ponegdje još sa slabim snijegom koji će poslijepodne uglavnom prestati. Bit će hladno i vjetrovito uz umjeren i jak sjeveroistočni vjetar. Temperature će se u gorju kretati od -15 do -10 °C, a u nizinama od -10 do -7 °C.

Na Jadranu će danas biti promjenjivo oblačno i veći dio dana suho. Samo će podno Velebita i na riječkom području povremeno padati snijeg. Puhat će umjerena do jaka, lokalno i olujna bura koja će podno Velebita na udare biti orkanska. Orkanskih udara bit će ponegdje i u Dalmaciji. Najviše dnevne temperature kretat će se od -1 do 6°C, a na jugu Dalmacije i na vanjskim otocima do 8°C.

U srijedu će u kontinentalnim krajevima biti suho i djelomično sunčano, ali hladno. Puhat će slab, u sjeverozapadnim i gorskim krajevima još ponegdje do umjeren sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura kretat će se od -14 do -9 °C, a po kotlinama i u planinskim krajevima mogla bi biti i niža. Najviša dnevna uglavnom će biti od -9 do -5°C.

Srijeda Jadranu donosi djelomično sunčano i suho vrijeme, povremeno uz promjenjivu naoblaku. Puhat će umjerena do jaka, na udare i olujna bura, osobito u prvom dijelu dana. Minimalne jutarnje temperature kretat će se od -5 u zaobalju, do 7°C na vanjskim otocima. Najviše dnevne bit će od 0 do 9°C, a ponegdje u zaobalju malo niže.

U četvrtak se na kontinentu očekuje više oblaka, ali ipak suho. Jutro će biti vrlo hladno, ponegdje i oko -20°C. Dnevna temperatura kretat će se od -9 do -5°C.

U četvrtak će na Jadranu biti djelomično sunčano i sunčano. Navečer se očekuje postupan porast naoblake. Bura će značajno oslabiti u odnosu na prethodne dane, no jutro će biti osjetno hladnije! Minimalne temperature zraka u zaobalju će se kretati od -15 do -8°C, a uz obalu i na otocima od -7 do 0°C. Malo toplije bit će samo na vanjskim otocima. Najviše dnevne temperature od 1 do 7°C, a u zaobalju malo niže.

Za vikend još snijega i na kopnu i na moru

U petak nam u unutrašnjost stiže naoblačenje, a do kraja dana i novi snijeg. Oborina će biti i na Jadranu, a snijeg bi ponovno mogao pasti i u Dalmaciji. Snježno zimsko vrijeme nastavit će se i za vikend, rekao je Kristijan Božarov, predsjednik udruge Crometeo