PUNO SREĆE I JOŠ VIŠE PROMILA

Sletio s ceste pa se zabio u stablo i betonsku ogradu

07.02.2012 u 12:46

Bionic
Reading

Sa 2,42 promila alkohola, 53-godišnji Barbanac jučer je oko 17.30 sati izazvao prometnu nesreću u mjestu Loborika, na državnoj cesti Pula – Marčana. Nakon što je pijan sletio s ceste udario je u stablo, a zatim i u stupove dvorišne ograde 52-godišnjeg Loboričana. Srećom, vozač je u toj prometnoj nesreći prošao samo s materijalnom štetom

Do nesreće je došlo kada je 53-godišnjak s područja Barbana vozeći VW Golf u smjeru Pule, uslijed smanjenih vozačkih sposobnosti uzrokovanih alkoholom, u blagom lijevom zavoju prešao preko uzdužne pune crte na kolniku. Nakon što je sletio s ceste na zemljanu površinu muškarac je prednjim dijelom Golfa udario u stablo te metalne i betonske stupove ulaza u dvorišni prostor 52-godišnjaka iz Loborike.

Kako je izvijestila PU istarska, izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da je 53-godišnjak upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,42 g/kg te mu je zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja određen smještaj u posebnim prostorijama Policijske postaje Pula. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, slijedi mu pokretanje prekršajnog postupka.