SAVOM DOPLOVIO 1. RIJEČNI KRUZER

Slavonski Brod mogao bi postati Dubrovnik na Savi

15.06.2010 u 17:06

Bionic
Reading

Prvi korak ka ostvarenju višegodišnje ideje da luka u Slavonskom Brodu postane odredište riječnog kruzerskog turizma napravljen je upravo danas. Led je probio 82 metra dug francuski brod Croiseeurope

Nakon prošlogodišnjeg propalog plana, kada je ova zanimljiva ideja pala u plitku vodu, jer je zbog naglog pada vodostaja rijeke Save kruzer iz Budimpešte, koji su Brođani s nestrpljenjem čekali, zapeo u Županji, ove godine rijeka nije razočarala ni Brođane ni turiste ni turističke djelatnike.

Prvih 90 turista iz Kanade, Francuske i Belgije, koji su se na brod ukrcali u Budimpešti, danas je doplovilo Savom do Slavonskog Broda. Nakon šetnje gradom i razgledavanja brodske tvrđave turisti su nastavili krstarenje brodom do Siska.

Čelnici Slavonskog Broda i turistički djelatnici nadaju se da je ovo početak kvalitetnog razvoja riječnog turizma. Uplovljavanje 100-tinjak najavljenih luksuznih kruzera moglo bi grad na Savi ubrzo pretvoriti u kontinentalni Dubrovnik. U gradu se nadaju da će ubuduće kruzeri ostati i duže usidreni u slavonskobrodskoj luci, a to bi se trebalo dogoditi već 22. lipnja, za kada je najavljen dolazak još dva nova broda s turistima.