KAJIN O KOSORIČINIM MJERAMA

'Slavimo 1. maj, a ne 1. april'

30.04.2010 u 14:37

Bionic
Reading

Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli, komentirajući teze premijerke Jadranke Kosor da će država svoje obveze iz paketa nelikvidnosti riješiti do 1. lipnja, rekao da je 'pred nama 1. maj, a ne 1. april'

Upozorio je kako se problemi refinanciranja dugova iz Grčke počinju širiti i na ostatak srednje i istočne Europe, a upravo je Hrvatska, dodao je, uz Mađarsku i Češku, među najugroženijim zemljama.

'Volio bih da Istrijani shvate da nam je potrebna solidarnost, svaka investicija i svaki ulagač, i to odmah, a ne sutra, jer treba preživjeti do sutra', ustvrdio je Kajin, dodajući da će Hrvatska najdublje dno dosegnuti tek za Uskrs iduće godine, kada se može očekivati daljnji pad zaposlenosti i još 50 tisuća izgubljenih radnih mjesta.

Kajin se danas osvrnuo i na smjenu ravnatelja Hrvatske regulatorne agencije (HERA) Tome Galića, za kojeg je rekao da je bio Polančecov čovjek te se pritom upitao hoće li premijerka Jadranka Kosor smijeniti vladu zbog poskupljenja struje, koja je prije dvije godine u gospodarstvu poskupjela 20 posto, a sada se sprema novo poskupljenje od 13,7 posto.

'Svi efekti vladinih mjera na taj način gube svrhu', zaključio je Kajin.