UNATOČ GOLEMU PUBLICITETU

Slaba prodaja Assangeove 'Neautorizirane autobiografije'

28.09.2011 u 15:28

Bionic
Reading

'Neautorizirana autobiografija' osnivača Wikileaksa Juliana Assangea, unatoč golemu publicitetu, u prva je tri dana prodana samo u 644 primjerka, piše britanski Guardian

Knjiga, koja je nastala u suradnji s Assangeom, navodno na temelju 50-satnog intervjua, ali objavljena protiv njegove volje, u prodaju je puštena prošloga četvrtka.

Unatoč svim kontroverzama, tvrdnjama i opovrgavanjima koja su izmjenjivali Assange i izdavač Canongate, knjiga se nakon prva tri dana našla tek na 537. mjestu najprodavanijih knjiga, odnosno na 50. mjestu publicistike.

Komentirajući rezultate prodaje, direktor Canongatea Nick Davies rekao je kako je knjiga 'maratonac, a ne sprinter' dodavši da je izdavačka kuća 'iznimno ponosna na knjigu' te da su prve recenzije bile vrlo pozitivne.

Hoće li Assange biti zadovoljan ili razočaran podacima o prodaji, tek ćemo vidjeti, piše Guardian, dodajući kako je Canongate osnivaču Wikileaksa obećao isplatiti tantijeme premda je sam Assange rekao da se objavljivanje knjige 'svodi na dobar stari oportunizam i dvoličnost - maltretiranje ljudi zbog zarade'.