ILEGALNO ODLAGANJE

Slab interes za zbrinjavanje varaždinskog smeća

19.10.2012 u 21:39

Bionic
Reading

Samo dvije ponude pravovremeno su pristigle u Grad Varaždin za obavljanje komunalne djelatnosti zbrinjavanja komunalnog otpada s područja Grada Varaždina odlaganjem: ponuda varaždinske tvrtke Univerzal te zajednička ponuda tvrtki Babić i T7 VIS

Za zbrinjavanje tone novonastalog otpada Univerzal je ponudio 519,98 kuna (649,98 kuna s PDV-om), a BABIĆ -T7 VIS 502 kuna (627,50 kuna s PDV-om). Predstavnici obaju ponuđača, koji su bili nazočni otvaranju ponuda, nisu imali nikakvih primjedbi.

Na upit novinara što je Univerzal ponudio kao rješenje za otpad koji svakodnevno nastaje na području grada, predsjednik Uprave Goran Hlevnjak rekao je da bi se obrađivao na lokaciji sjedišta poduzeća, a tek zatim odlagao. Marijo Bucina, opunomoćenik T7 Vis-a, ustvrdio je da se obrada otpada nije tražila, a zašto je tome bilo tako trebalo bi pitati komunalnog pročelnika Vladu Vlašića koji je ujedno i predsjednik stručnog povjerenstva za odabir ponuda. Potonji je pred novinarima ustvrdio da postupak odlaganja otpada ne isključuje i prethodnu obradu, ali da će tek trebati vidjeti što je tko ponudio.

Stručno povjerenstvo, kako je najavio Vlašić, u 'razumnom roku' će razmotriti obje ponude te dati prijedlog Gradskom vijeću koje donosi konačnu odluku o odabiru koncesionara. Usprkos roku za žalbu, Vlašić je najavio da bi se odabir koncesionara mogao naći već na sjednici varaždinskog Gradskog vijeća najavljenoj za sredinu idućeg tjedna, točnije 24. listopada.

'Čemu zabrinuta lica? Do sada smo mi brinuli, a sada ćete vi', poručio je okupljenima komunalni pročelnik Vlašić nakon što je završio postupak javnog otvaranja ponuda za zbrinjavanje varaždinskog komunalnog otpada koji se sada omata u bale i odlaže na ilegalno odlagalište u Brezju.