TAKO SE TO RADI

Sky News kaznio dvojicu komentatora zbog seksizma

25.01.2011 u 11:25

Bionic
Reading

Dvojica sportskih komentatora britanske televizijske mreže Sky News suspendirana su zbog sprdanja i vrijeđanja na račun žene, nogometne sutkinje, te su izgubili mjesta u gledanoj emisiji 'Monday Night Football'

'Bilo bi potrebno da netko ode dolje na teren i da joj pojasni što je to kada je lopta izvan igre. Žene to ne znaju', rekao je jedan od potjeranih komentatora, a drugi je replicirao s 'naravno, pojma nemaju'.

Bile su to riječi nedopuštene kritike na račun nogometne sutkinje Sian Massey iz Premier lige koje su koštale položaja afirmirane sportske komentatore Richarda Keysa i Andyja Graya

Najprije su se branili tvrdnjom da su mislili da nisu u eteru, ali je obrana bila šuplja jer su se rugali i na račun jednog od direktora West Hama koji je kritizirao seksizam: 'Jesi li čuo dražesnog Bradeyja kako se žalio ovoga jutra?' 'Daj, nemoj me zezati!', rekao je Keys.

Seksistički ispad sportskih komentatora Sky Newsa

Obojica su se ispričali, ali je TV mreža prihvatila mišljenje Fondacije za ženski sport i rekreaciju, koja smatra da su izjave nedopustive.

'Jasno smo im rekli da su njihovi komentari neprihvatljivi. Nemaju nikakvo opravdanje i to što su napravili kosi se s duhom naše kompanije. Izjave su uvredljive', kazao je Barney Francis, sportski direktor Sky Newsa.

Ujedinjeno kraljevstvo ima oko 850 žena nogometnih sutkinja u raznim kategorijama i ligama.

Sporne izjave na račun sutkinje Massey dogodile su se za vrijeme utakmice između Wolvea i Liverpoola ove subote.

Da situacija bude još teža za otpuštene komentatore, drugi su se sportski novinari složili da je u spornoj odluci sutkinja Massey (25) bila potpuno u pravu.