RASPLET NA VIDIKU

Skupština poništava javni interes za Varšavsku?

19.07.2010 u 09:36

Bionic
Reading

Ako je vjerovati potpredsjedniku zagrebačke gradske skupštine Josipu Kregaru, na sutrašnjoj bi sjednici trebao biti poništen javni interes proglašen za gradnju javne garaže i rampe u Varšavskoj, koji je doveo do prosvjeda građanskih udruga i prošlotjednih nereda

Kregar u razgovoru za Novi list kaže da bi Skupština trebala pozvati i gradonačelnika Bandića da raskine ugovor za gradnju rampe.

Kregar kaže da odluka Skupštine nije obvezujuća za Bandića i da bi Tomislav Horvatinčić mogao tužiti Grad Zagreb, no da grad svakako ima mogućnost osporavanja takvih ugovora.

O Kregarovom viđenju izlaza iz naizgled nemoguće situacije u slučaju Varšavske ulice upravo raspravljaju SDP-ovi članovi Gradske skupštine - potvrdio je to za tportal Jurica Meić koji je prošloga tjedna i sam završio u pritvoru jer je prosvjedovao u Vrašavskoj:

SDP SPREMAN PRIHVATITI PRIJEDLOG

'Trenutno ne mogu reći ništa, ali o tome upravo razgovaram s kolegom Špicerom i zaključak je da treba biti oprezan i vidjeti kako je to Kregar argumentirao sv pravne amplikacije.'

Meić kaže da će se gradski zastupnici SDP-a do kraja dana usuglasiti oko tog pitanja, te da će, ako za to postoji ikakva pravna mogućnost, glasovati za ukidanje proglašenja javnog interesa gradnje u Varšavskoj.

'Ako postoji mogućnost da se poništi javni interes bez oštećenja građana, SDP će to zasigurno prihvatiti. Najveća bi šteta bila da građani sada i plate ogromnu odštetu bezobzirnom investitoru.' - rekao je Meić.

Podsjetimo, u utorak u 11 sati, održat će se izvanredna sjednica zagrebačke gradske skupštine, samo s jednom točkom dnevnog reda – radovi u Varšavskoj ulici.

U sklopu pripreme za sjednicu, iz gradskog Ureda za izgradnju grada zatraženi su svi potrebni papiri vezani uz izgradnju ulazno-izlazne rampe u Varšavskoj, a od policije očitovanje o postupanju tijekom prosvjeda.