ČEKANJE JESENI

Skupština odgodila odluku o rebalansu

12.07.2012 u 14:35

Bionic
Reading

Skupština Grada Zagreba odgodila je donošenje rebalansa proračuna kako ga je predložio gradonačelnik Milan Bandić, sa 6,72 milijardi kuna na 6,69 milijardi, za jesensko zasjedanje. Na taj način potvrđene su odluke koje su donijeli skupštinski Odbori i SDP unatoč želji pojedinih članova stranke koji su tražili da se, unatoč mišljenjima Odbora, rebalans ipak prihvati

Kako se navodi u zaključku, Skupština traži da joj se dostave podaci oko krpanja minusa koji je nastao prethodnih godina zbog izgradnje komunalne infrastrukture, ali i da joj se dostavi Zapisnik Ministarstva financija o obavljenom proračunskom nadzoru.

Prema riječima Igora Rađenovića, predsjednika Odbora za financije, oni su nekoliko puta tražili da im se dostave podaci o minusu, ali bezuspješno.

'Kako bi se pravovaljano odlučivalo o ovoj točki, trebamo podatke', rekao je Rađenović i dodao da je prethodnih godina Bandić naručio radove za izgradnju komunalne infrastrukture ukupne vrijednosti 802 milijuna kuna bez odobrenja Gradske skupštine te da Gradska uprava ne nudi rješenje za ovaj problem, već se u rebalansu pokriva samo 60 milijuna kuna tog duga.

Josipu Kregaru, potpredsjedniku Skupštine, čudno je i kako to da građevinske tvrtke počinju radove za koje ne postoji novac. Također je pozvao sve zainteresirane da stranicama Ministarstva uprave pogledaju prijedlog novog zakona o lokalnoj samoupravi koji za ovakve propuste sada ne predviđa samo raspuštanje Skupštine, već i nove izbore za gradonačelnika.

Danira Bilić
(HDZ) optužila je vladajuću većinu u Skupštini da imaju dvostruka mjerila.

'Tražite od gradonačelnika da navede kako će pokriti minuse iz prethodnog razdoblja, a izglasali ste da Holding svoje gubitke pokrije iz budućih razdoblja', zaključila je Bilić.