'ČAS DŽIHADA JE ZAZVONIO'

Skup potpore Gadafiju: Marširajte na križarske snage!

08.07.2011 u 20:42

Bionic
Reading

Tisuće pristaša Moamera Gadafija okupilo se u petak na Zelenom trgu u Tripoliju pozivajući na mobilizaciju protiv 'križarskih snaga' i na oslobađanje gradova koji se nalazi pod okupacijom pobunjenika, javljaju agencije

Imami od četvrtka pozivaju stanovnike Tripolija na masovnu molitvu na spomenutom trgu. 'Čas džihada je zazvonio', poručio je imam gomili i pozvao vjernike da 'marširaju' na gradove pod okupacijom ustanika kako bi ih se oslobodilo.'Našu su zemlju zaposjele križarske snage uz pomoć izdajica, marširajte na njih', pozvao je imam, kako prenosi AFP s lica mjesta.

'Želimo Moamera Gadafija zauvijek', odgovorila je gomila. Na terenu se borbe nastavljaju, a Reuters javlja, pozivajući se na bolničke izvore, da je na crti bojišnice kod Misrate poginulo najmanje pet i ranjeno 17 pobunjenika.

Pobunjeničke snage se nalaze pod teškom topničkom vatrom Gadafijevih snaga, no ipak su napredovale 13 kilometara zapadno od Misrate, prema gradu Zlitanu, gdje su stacionirane snage odane Gadafiju.

Istodobno je izvršen i proboj u području Zapadnih planina, južno od Tripolija, gdje je skupina pobunjenika zauzela jedno selo. Pobunjenici su u svom pohodu prema prijestolnici, kako javljaju agenciju, blizu zauzimanja kontrole nad jednim od glavnih cestovnih pravaca prema Tripoliju.