OŠTETIO KUPCE NEKRETNINA

Škuljević zamračio više od 13 milijuna kuna

21.10.2010 u 13:24

Bionic
Reading

Općinskom državnom odvjetništvu u Puli kazneno je prijavljen Predrag Škuljević kojeg se osnovano sumnjiči za zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju

Naime, tereti ga se da je kao član uprave trgovačkog društva Mehanika d.o.o. Pula, u razdoblju od kolovoza 2007. do travnja 2009, protupravno pribavio tvrtki imovinsku korist veću od 13 milijuna kuna.

Prema odredbama Ugovora o kreditu sklopljenog između Hypo Alpe-Adria-Bank International iz Klagenfurta kao kreditora i Mehanike d.o.o. kao korisnika kredita te prema odredbama Ugovora o izdavanju devizne garancije sa Sporazumom o osiguranju novčane tražbine sklopljenog između Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Zagreb i Mehanike d.o.o. Pula kao nalogodavatelja i založnog dužnika, pulska Mehanika je imala obvezu cjelokupne iznose kupoprodajne cijene od svakog prodanog stana i poslovnog prostora u stambeno-poslovnoj zgradi Mehanika II usmjeravati u korist kreditne partije kod kreditora, što je bio uvjet za brisanje založnog prava Hypo Alpe Adria Bank d.d. Zagreb s nekretnina koje su bile predmet kupoprodaje.

Međutim, sredstva naplaćena temeljem kupoprodaje stanova, poslovnih prostora i garaža od devetoro kupaca, kako je policija utvrdila, u ukupnom iznosu većem od 13 milijuna kuna, Škuljević je iskoristio za druge namjene. Naime, taj novac je plasirao u korist nekoliko vlasničkih i poslovno povezanih društava na području Istarske županije te podmirivao tekuće obveze trgovačkog društva Mehanika d.o.o. Time je oštetio kupce, s čijih nekretnina nije brisano založno pravo u korist Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Zagreb iako su uplatili cjelokupnu kupoprodajnu cijenu nekretnine.