tržište kapitala

Skroman promet na burzi, dobitnik dana dionica Jadroplova

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je u utorak nastavilo sa skromnom likvidnošću, te je protrgovano svega 6,3 milijuna kuna, slično kao i dan ranije. Nakon jednog dana dobitaka, indeksi su se vratili u crveni teritorij, gdje je CROBEX kliznuo 0,25 posto, dok je uži indeks CROBEX10 izgubio 0,3 posto na vrijednosti.

Najlošiju izvedbu od sektorskih indeksa je imao indeks industrije s minusom od 0,6 posto. Dva su milijunaša bila u redovnom trgovanju, dionica Hrvatskog Telekoma koja je stagnirala cijenom pri 1,6 milijuna kuna prometa, te dionica AD Plastika koja je na 1,2 milijuna kuna prometa zabilježila pad cijene od 1,55 posto.

Nadomak milijun kuna prometa je bila dionica Čakovečkih mlinova, kojom se u zadnjim danima nešto intenzivnije trguje, ali bez promjene cijene.

Gubitnik dana je dionica Lošinjske plovidbe, koja je pala 4,55 posto, kao posljedica realizacija kapitalnih dobitaka nakon osam trgovinskih dana bez pada. Slabije izvedbe još su imale dionice Atlantske plovidbe i Jadroagenta čije su cijene pale 3,5 posto i 2,9 posto.

Na strani dobitnika vrijedi izdvojiti dionice Jadroplova sa skokom cijene od 7,4 posto, a mali predah je dobila dionica Tehnike s porastom cijene od 5 posto, nakon pada od oko 22 posto u tri prethodna dana.

Nakon što su u ponedjeljak Agrokorove dionice bile među glavnim gubitnicima, u utorak su zabilježile poraste, gdje je Jamnica ojačala 3,4 posto, a Ledo porastao 1,1 posto.

Dobitnik dana     Jadroplov     +7,38%     32,00

Gubitnik dana     Lošinjska plovidba     -4,55%     189,00

CROBEX     -0,25%      1863,89

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.