HDZ-OV NAČELNIK

Skrivio nesreću, pobjegao i ostavio mjesto bez struje

Bionic
Reading

Dražen Peraković HDZ-ov načelnik općine Barilović skrivio je u nedjelju, u sitnim jutarnjim satima, prometnu nesreću u kojoj je teške ozljede, srećom, zadobio samo jedan stup i to onaj niskonaponske električne mreže u mjestu Barilović

Peraković se oko 3 i 30 ujutro zabio sa svojim osobnim automobilom marke 'Opel' u betonski stup, da bi nakon toga napustio mjesto nesreće i otišao kući, a mještane Barilovića ostavio bez struje čak 5 sati! Nakon što je svanulo, načelniku općine Perakoviću na vrata je pokucala policija. koja je već dotad, kako oni kažu, operativnim radom na terenu, saznala da je vozač koji je skrivio nesreću upravo čelni čovjek općine i ugledni HDZ-ovac.

Peraković će zbog ove nesreće zaraditi dvije prekršajne prijave., a u izjavi za radio Mrežnicu priznao što mu se dogodilo.

- Jednostavno, bio sam umoran, nakon cijelog dana i noći na terenu. Mislio sam je da je oštećenje stupa malo i da to ne treba prijavljivati, kazao je Peraković čiji je auto tek je manje oštećen.

Na upit bi li nakon ovog iskustva ponovno napravio isto, odnosno otišao s mjesta nesreće, Peraković je diplomatski odgovorio da bi sve prošlo bez policije, samo da je odmah nazvao 'Elektru' i rekao što se dogodilo. 

Zbog načelnikove nesreće njegovi su sumještani ostali bez struje punih 5 sati. No, najzanimljiviji dio ove priče, u kojoj je u glavnoj ulozi lokalni političar, zauvijek će ostati tajna. 

Naime, ne zna se je li Peraković u trenutku nesreće bio pod utjecajem alkohola ili je bio trijezan. On niječe alkoholiziranost, a dugoreška policija nije ga uopće alkotestirala. Formalno objašnjenje je da je od trenutka nesreće pa do susreta s policijom prošlo više od 5 sati, kada alko–test više nije učinkovit. Zanimljivo je da policija o ovoj prometnoj nesreći nije izvijestila u redovitim priopćenjima koje šalje medijima.