PROMJENE NA HRT-U

Skorput umjesto Đuretića na čelu HUŽ-a

02.04.2010 u 14:49

Bionic
Reading

Andrijana Skorput nova je urednica 'Hrvatske uživo' odlučeno je danas na HRT-u nakon što je bivši urednik ove emisije Velimir Đuretić zbog posljednjih događaja na Prisavlju odlučio podnijeti ostavku o čemu je vodstvo kuće jutros obavijestio e-mailom

Podsjetimo, Đuretić je ostavku dao nakon što je otkazana suradnja honorarnim suradnicima koji već nekoliko godina rade za HUŽ, a kako se neslužbeno doznaje, cijeloj priči su kumovale nove mjere štednje u emisiji, četvrti put smanjen budžet te sve slabiji produkcijski uvjeti.

Premda je dio medija objavio da je koordinatoru HUŽ-a Veljku Jančiću uručen otkaz s HRT-a, to demantiraju i tvrde da je postupak u tijeku. Doduše, činjenica je da Prisavljem kola prijedlog o izvanrednom otkazu koji je stigao i do koordinacije Sindikata koja je prijedlog odbacila kao neosnovan, ali njihovo mišljenje u konačnici ne obvezuje Ravnateljstvo kuće.

Jančiću se kao krimen, kako doznajemo, stavlja krivi obračun putnih naloga za 2009. u visini od 980 kuna, isplaćivanje novca za dvije vanjske suradnice Marijanu Batinić i Petru Nižetić za priloge koji nisu nikad napravile, kao i za to da su sa šifre HUŽ-a vršene isplate za 27 ljudi, ali na njima navodno nema ni svote, ni imena ljudi i na kojem ne piše tko je to potpisao.

'Mog potpisa nema ni na jednom papiru u vremenu dok sam ja bio urednik emisije. Zna se da sve što se tiče novca potpisuju producent, glavni producent, urednik programa i ravnatelj HTV-a.

Čudno je to da se mene tereti za navodno nesavjesno poslovanje, ali ne i one koji su naloge potpisivali. Za Petru i Mirjanu mogu reći da njima nisu plaćeni ni prilozi koje su napravili, jer se nema novca, a kamoli da im se platilo nešto što nisu.

Što se tiče putnih naloga, radi se o tome da se na putnim nalozima često pisalo da se na put kreće u, recimo, osam sati, ali se zbog određenih razloga išlo tek u devet ili deset i onda se kroz godinu dana dogodi da postoji krivi obračun', kazao je Jančić dodavši da od matične kuće još nije dobio ništa napismeno, ali da, prema njegovu saznanju, na odluku kad i ako bude donesena ima pravo žalbe u roku 22 dana.