nije presretan

Škoro: Žao mi je što predsjednica politizira Dan pobjede najavom kandidature

05.08.2019 u 15:06

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u ponedjeljak je komentirao neizravnu najavu aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da će se ponovno kandidirati za Pantovčak, rekavši da mu je žao što se Dan pobjede "na neki način politizira".

"Svi smo očekivali njezinu kandidaturu, no međutim, žao mi je što se na neki način politizira ovaj dan, najveći u hrvatskoj povijesti", kazao je Škoro za Jutarnji list.

Dodao je kako je u politici važno biti "vjerodostojan i odgovoran".

Također je rekao kako je otkazao prije godinu dana dogovoren koncert u Kninu jer "nije htio politizirati proslavu".

Ujedno je poručio kako su na današnji dan ponajprije u fokusu hrvatski branitelji, njih 201 koji su poginuli tijekom Oluje.

"Danas treba čestitati Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, a ne proslavu koristiti za osobnu promociju", naglasio je Škoro dodavši da "ni jedna stranka, ni pojedinac, ne mogu biti iznad današnjeg dana". Dodao je kako mu je žao zbog toga.

  • +63
Svečanost u Kninu Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u ponedjeljak je na Kninskoj tvrđavi neizravno najavila svoju kandidaturu za još jedan mandat na čelu države.

"Danas sam ovdje kao predsjednica republike, viđat ćemo se sljedećih pet godina", kratko je izjavila novinarima Grabar Kitarović prilikom proslave obljetnice Oluje.