završno obraćanje

Škoro: U nedjelju moramo obraniti svoju zemlju, svoj Grad Zagreb, svoj stil života i svoju tradiciju

28.05.2021 u 11:35

Bionic
Reading

Kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba Miroslav Škoro imao je završno obraćanje uoči lokalnih izbora koji se održavaju ove nedjelje

'Osnovna riječ koja je obilježila kampanju je – huškanje. Tko je huškač? Ja huškač? Huškanje znači poticati na pobunu i sukobe, huškati se može na rat i na tučnjavu. Jedino što se događalo kad je ova kampanja u pitanju s moje strane je inzistiranje na istini. Istina je da su gospodin Tomašević i platforma Možemo! iznikli iz situacije u kojoj su se okrenule stotine milijuna kuna', rekao je Škoro, prenosi N1.

Kandidat Domovinskog pokreta kazao je da nije uzeo mrtvački kovčeg i odnio ga pred Ministarstvo kulture.

'Nisam lupao u lonce, gurao kante za smeće, vršio atak na način da sam se valjao po podu ili vezao za drvo, samo sam sa svojim timom iznosio podatke. Na vama novinarima je bilo i još uvijek je da to zajedno sa mnom provjerite. Bilo je usuglašeno gotovo unisono stavljanje medija na stranu jednog kandidata. I znam da će mnogi od vas kazati da to nisu radili, ali većina je', rekao je Škoro.

Dodao je da su novinari u svoje slobodno vrijeme, veselja radi, iznosili kojekakve situacije i govorili vrlo ružno o njemu.

'Zatim se dogodilo nezapamćeno uključivanje vrha politike u kampanju. Predsjednik, premijer, kod nas je to normalno i to naravno nije huškanje', rekao je Škoro.

Pozvao je birače da izađu na izbore, nazvavši to jedinim referendumom.

'Eto vam sada referenduma umjesto svih onih koji su nam uskraćeni. Svaki glas je bitan, i glas branitelja i obrtnika i prosvjetara i umirovljenika i intelektualaca i radnika, a posebno je bitan glas mladih ljudi', rekao je Škoro.

Kandidat Domovinskog pokreta poručio je da u nedjelju moramo obraniti svoju zemlju, svoj Grad Zagreb, svoj stil života, svoju tradiciju. 'Izađite na izbore i pokažite da nas još ima, nas koji nismo korumpirani, nas koji nismo dio klijentelističke hobotnice, nas koji mislimo drugačije…', rekao je Škoro.

Upitan o predizbornim anketama, Škoro je rekao da ih ima različitih. 'Naše ankete govore da smo mi tu negdje, li-la, u pat poziciji smo. Prema onome što ja vidim, odlučivat će vrlo mala razlika', rekao je Škoro, dodavši da misli i da će odaziv na izbore biti dobar.