sučeljavanje na prisavlju

Škoro: Predsjednica će na HRT-u biti u povlaštenom tretmanu, rade od nas budale gdje god stignu

16.12.2019 u 23:03

Bionic
Reading

S HRT-a su danas priopćili kako će u utorak kod njih biti sučeljavanje svih 11 predsjedničkih kandidata. Aktualna predsjenica tako je ipak pristala na obračun pred kamerama, a protukandidat Miroslav Škoro gostujući u RTL Direktu smatra da će ona tamo na svoja pitanja odgovarati prije nego što se i postave

"Htio bi se ispričati gledateljima RTL-a što se ova kampanja vodi na jedan specifičan način i da mi nećemo biti u jednom direktnom sučeljavanju na RTL-u. Bit će to na državnoj televiziji. Meni se to ne sviđa. To je bilo na inzistiranje aktualne predsjednice i vjerujem da će ona dobiti tamo ta svoja pitanja pa će odgovarati prije nego što pitanje završi.

Mislim da je tamo u povlaštenom tretmanu i to nije uredu prema ostalim gledateljima. To je ono o čemu trebamo razgovarati, da od nas prave budale gdje god stignu", poručio je Škoro.

Za Škoru mnogu kažu da je populist, koristi "udžbeničke" populističke termine poput volje naroda i korumpirane elite, no se s konstatacijom da je populist apsolutno ne slaže.

"Populist je nešto drugo. Sve što želim je ostvarivo, realan sam čovjek, dolazim iz realnog sektora, vidim što se događa. Da bi politika trebala proizlaziti iz govora naroda govori Ustav, a kada govorite o korumpiranima elitama, ne volim reći elita jer to je inače termin za nešto pozitivno. Ovdje se radi o tipičnim oligarsima", kazao je.

Ništa pozitivno nije mogao izdvojiti ni iz mandata Kolinde Grabar-Kitarović.

"Nisam tu da sudim, sudit će birači 22. prosinca. Definitivno mogu reći da mi se ne sviđa činjenica što nije više sudjelovala na ovaj način da osluškuje bilo naroda, stane uz narod kad on ima referendumske incijative. Ja sam za to da se funkciji predsjednika vrati dignitet, dostojantvo, da bude aktivnija, postoji zato bezbroj ralzoga. Ne može netko gore biti bez političke odgovornosti, a to sada jest tako. Što se učinkovitosti tiče, gore nitko ne može biti ako se ne promijene ovlasti", poručio je Škoro.

Uvjeren je i da ima podršku Crkve.

"Smatram da trenutno, a to govore i istraživanja i moj dojam s terena, imam vrlo, vrlo veliku podršku. Sva silna količina pokušaja da me diskreditira guranjem u krajnju desnicu, da nemam potporu Crkve je jedan igrokaz", kazao je.

Odgovarajući na kratka pitanja naveo je protiv abortusa, ali i dodao taj čin se mora regulirati na relaciji Ustavni sud - Sabor i da će ako ga budu zvali ići na Hod za život. Naveo je da je za legalizaciju marihuane u medicinske svrhe. Istaknuo je da vojsku treba rasporediti na granice kako bi se zaštitila od migranata.

'Smatram da treba rasporediti sve službe koje mogu zaštititi veliku Hrvatsku granicu. Policija jako dobro radi svoj posao, ali ne stigne, vapi za pomoći.', kazao je.

Na pitanje da komentira koncert Lepe Brene u zagrebačkoj Areni kazao je da 'nije da sudi.

'Ako narod želi, neka sluša', kazao je Škoro za RTL.

  • +5
Miroslav Škoro na sesvetskom sajmu Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL