cjepivo

Škoro: Pokretanje proizvodnje u Imunološkom zavodu je među ključnim ciljevima

09.04.2020 u 15:01

Bionic
Reading

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro poručio je u četvrtak kako je pokretanje proizvodnje u Imunološkom zavodu jedan od ključnih ciljeva Domovinskog pokreta u budućem razdoblju

'Upravo sad, kad smo pokazali da smo snažni kao narod, izronila je skoro zaboravljena tema - Imunološki zavod u Zagrebu', napisao je Škoro na svojoj Facebook stranici te ustvrdio da od 1994. do danas vlasti pokušavaju izbrisati taj Zavod iz kolektivnog sjećanja.

Podsjetio je da je Imunološki zavod prije 1994. proizvodio više vrsta cjepiva i krvnih pripravaka, među najboljima u svijetu.

Cjepiva je, dodao je, prodavao velikim, mnogoljudnim zemljama poput Rusije i Indije, na Bliskom istoku, ali i Švicarskoj gdje je držao i 100 posto tržišta za neka cjepiva.

'Ovih dana struka je ukazala da bismo, da imamo Imunološki, mogli uzimati plazmu od naših pacijenata koji su preboljeli koronavirus, izdvajati protutijela koja je organizam stvorio tijekom bolesti te ih koristiti u liječenju', napisao je Škoro i istaknuo da je ponovno pokretanje proizvodnje u Imunološkom zavodu jedan od ključnih ciljeva Domovinskog pokreta.