POZIV NA SOLIDARNOST

Škoro: Minimalac za dužnosnike, premijer treba početi od sebe

21.03.2020 u 18:15

Bionic
Reading

Predsjednik Demokratskog pokreta Miroslav Škoro zahvalio je u subotu onima koji su podržali njegov prijedlog da saborski zastupnici, Vlada i ostali dužnosnici u vrijeme krize zbog koronavirusa primaju minimalnu plaću, pozivajući premijera Andreja Plenkovića da krene "od sebe i svojih pobočnika"

"Hvala svim građanima, medijima i političarima koji su, svjesni katastrofe u privatnom sektoru, podržali moj prijedlog od prije dva dana o minimalcu za zastupnike, Vladu i ostale dužnosnike. Budući da je i sam premijer najavio rezanje u državnom i javnom sektoru, pozivam ga da krene od sebe i svojih pobočnika kako i dolikuje svakom pravom vođi", istaknuo je Škoro.

Sa svog Facebook profila poručio je kako interes naroda mora uvijek biti ispred osobnog interesa, te predložio da od minimalca budu izuzeti djelatnici i dužnosnici koji ugrožavaju svoje zdravlje u borbi protiv koronavirusa. "Svi znamo tko su oni i hvala im", dodao je Škoro.

Snažno je podržao ministra zdravstva Vilija Beroša u njegovim naporima u borbi protiv pandemije, kao i njegov "apel svima koji vole Hrvatsku" da doprinesu sprječavanju zaraze i ostanu doma.

Inače, SDP je u subotu zatražio da sljedeća tri mjeseca saborski zastupnici i ostali državni dužnosnici, osim ministra zdravstva Vilija Beroša, rade za minimalac kako bi se solidarizirali s brojnim građanima koje će pogoditi ova kriza.

Na to se danas osvrnuo i predsjednik države Zoran Milanović, koji je poručio kako se i njemu kao političaru može smanjiti plaća ako će to imati simboličku ulogu, ali i upozorio kako bi minimalac u javnom sektoru bio "smrt za sustav".

"Možete smanjiti plaću predsjedniku i premijeru, već ministru zdravlja ne bi jer on radi više nego ja u ovoj fazi", zaključio je Milanović.