OBRAĆANJE JAVNOSTI

[VIDEO] Škoro čestitao HDZ-u i poručio: Ovo je pobjeda Domovinskog pokreta

  • S. S.
  • Zadnja izmjena 06.07.2020 00:37
  • Objavljeno 05.07.2020 u 23:42
Bionic
Reading

Miroslav Škoro obratio se javnosti u 23.30 sati, kada je njegov Domovinski pokret prema privremenim nepotpunim rezultatima osvajao 15 saborskih mandata. Zahvalio je svim biračima koji su sudjelovali na izborima, kao i volonterima koji su radili u kampanji Domovinskog pokreta

'Kampanja je bilo vrlo kratka i vrlo prljava. Možemo biti sretni da smo nakon svega 50 dana postojanja uspjeli napraviti 3. rezultat u Hrvatskoj. Vjerujem da ima onih koji su očekivali više, koji su očekivali čudo, no u politici valja biti realan. Realan sam čovjek i smatram da je ovih 15 mandata dobar pokazatelj da smo na pravom smjeru, da su birači to prepoznali i da se nalazimo na prekretnici - Sabor više nikada neće biti isti, čut će se puno više različitih mišljenja', najavio je Škoro.

Ustvrdio je da su se kampanja, pa i sami izbori dogodili u atmosferi neizvjesnosti i straha.

  • +3
Konferencija za medije Miroslava Škore Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

'Bilo je i neregularnih radnji, jedna od naših promatračica doživjela je i fizičko zlostavljanje', kazao je Škoro, dodajući da su sve prijavili nadležnim tijelima, ali pretpostavljaju da se tim povodom neće ništa dalje dogoditi.

No kao 'realan čovjek' čestitao je pobjednicima, HDZ-u.

'HDZ ima povijesnu priliku, da vidimo hoće li nastaviti vladati kao do sada ili će okrenuti dres i početi bivati ono što bi trebao biti - jedna suverenistička stranka', rekao je.

  • +29
Stožer Domovinskog pokreta Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic

U Saboru, Domovinski pokret zalagat će se za 'nužne reforme koje narod traži i treba'.

'Nažalost, u toj atmosferi straha i neizvjesnosti, nije ni 50 posto hrvatskih birača koji to mogu izašlo na ove izbore i to govori samo za sebe o izborima. Međutim, valja poštivati odluku birača, ići dalje, uzdignuti glavu... Budućnost je uistinu pred Domovinskim pokretom. Smatram da je ovo pobjeda Domovinskog pokreta koji je u 50-ak dana postojanja napravio veliki rezultat i poručujem svim simpatizerima Domovinskog pokreta da ćemo pristupiti ustrojstvu ozbiljne političke opcije koja će svoju pravu snagu pokazati na lokalnim izborima za manje od godinu dana', rekao je Škoro.

'Bit ćemo konstruktivni i uvijek ćemo i jedino slušati hrvatski narod', zaključio je Škoro.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal