vesna vučemilović

Škorina sestra tvrdi da Domovinski pokret i bez njega ima budućnost

21.07.2021 u 19:18

Bionic
Reading

Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Domovinskog pokreta i sestra Miroslava Škore, koji je jučer podnio ostavku na mjesto predsjednika stranke iz osobnih razloga, kazala je ju je iznenadila bratova ostavka te da je s njim ragovarala, ali da su razlozi ostavke poznati samo njemu

'Razlog je poznat samo njemu. Koliko znam, njegovo zdravstveno stanje nije ništa lošije nego je bilo prije. Čini mi se da je to pomalo emotivna i ishitrena odluka kojoj su kumovale ove tri kampanje u kojima se on istrošio i bio na jednoj meti, malo i na vjetrometini. I on i njegova obitelj. Očigledno je to ostavilo i malo više traga nego smo svi mi primjećivali i očekivali', kazala je Vučemilović u RTL-u Danas.

Dodala je da je na Mariju Radiću, kao zamjeniku, da sazove Predsjedništvo i da se provede procedura koja je propisana statutom.

'Zahtijevam, kao član Predsjedništva, kao saborska zastupnica Domovinskog pokreta i jedan od osnivača Domovinskog pokreta da se u što skorijem roku sazove Predsjedništvo stranke, a potom i Domovinski odbor', kazala je Vučemilović.

Komentirala je činjenicu da je Radić kazao da će on voditi stranku do jeseni, odnosno do rujna.

'Ako situacija kad predsjednik stranke podnese ostavku, a za njim i glavni tajnik, nije situacija kada treba sazvati Predsjedništvo stranke, onda stvarno ne znam što bi se to trebalo dogoditi u stranci, a da se sazove Predsjedništvo', navela je.

Upitana je li iznenađana što Radić ne želi podnijeti ostavku na mjesto političkog tajnika kazala je kako ne vidi razlog zašto to ne bi učinio budući da je glavni tajnik Dario Žepina podnio ostavku.

Na pitanje ima li ona ambicije preuzeti Domovinski pokret kazala je da je prerano o tome govoriti.

'Najprije trebamo imati sjednicu Predsjedništva, razmotriti novonastalu situaciju, sjednicu Domovinskog odbora i Sabor stranke, a onda ćemo vidjeti tko će biti kandidati za novog predsjednika stranke. A možda nam se predsjednik i predomisli, nikada nije kasno da se predomisli', istaknula je.

Komentirala je i činjenicu da se spekulira da je bratova ostavka ili iznuđena ili da je bio prisiljen ili ucijenjen, ali i navode oporbe koja upozorava da je zadržao saborski mandat što mu omogućuje imunitet i štiti ga od kaznenog progona.

'I to potvrđuje ono što sam rekla. Kada se dvoje ili troje ljudi sastane pa onda imaju nekakav sastanak, onda se špekulira. Vidim i danas da mnogi analitičari koji nisu ni članovi stranke niti znaju što se u stranci događa, spekuliraju i s istragama i s ucjenama i s ovim i s onim. On je zadržao saborski mandat jer ima obvezu prema ljudima koji su glasali za njega. Nemojmo zaboraviti na prošlim lokalnim izborima je u gradu Zagrebu dobio više od 100 tisuća glasova. Mi imamo svi obvezu najprije prema našim biračima, a potom prema našim članovima, simpatizerima, volonterima i svim ljudima koji žive za taj Domovinski pokret. Domovinski pokret nije ničija imovina. Nije imovina ni Miroslava Škore, ni Marija Radića, ni Vesne Vučemilović ni Ćipe Mlinarića ni Stjepe Bartulice', kazala je Vučemilović.

Na kraju je upitana ima li stranka budućnost bez Škore.

'Domovinski pokret nije stranka koja počiva na jednom čovjeku i naravno da ima budućnosti. On je čovjek koji je jako puno dao za Domovinski pokret, založio se maksimalno, i sebe i svoju obitelj. Uložio je puno sredstava, kako financijskih, tako i svog vremena i truda i to treba respektirati', zaključila je.