SUKOB U OSIJEKU

Škoriću i Kovačeviću kazne zbog izjava o izbornom porazu HDZ-a

19.12.2011 u 15:36

Bionic
Reading

Na izjave osječkih HDZ-ovaca Josipa Škorića i Dragana Kovačevića o 'tragičnom izbornom rezultatu HDZ-a' u tom gradu i nužnosti 'temeljitih promjena u stranci', danas je reagiralo županijsko vodstvo stranke najavivši moguće kazne buntovnom dvojcu

'Izabrani su kao vijećnici HDZ-a i trebaju provoditi politiku stranke. Svoj stav mogu izražavati privatno, ali ne u prostorijama Gradskog vijeća', rekao je na današnjoj press konferenciji Josip Salapić, potpredsjednik osječkog HDZ-a.

Sporne izjave Kovačević i Škorić, inače predsjednik uprave Hrvatskih cesta, iznijeli su u pauzi sjednice Gradskog vijeća u petak novinaru Glasa Slavonije.

Dragan Kovačević, donedavni predsjednik gradskog HDZ-a, ustvrdio je kako je vrijeme da se u HDZ-u počne 'otvoreno razgovarati o problemima' te zatražio da se stranka 'demokratizira i pročisti'.

Josip Salapić i Tugomir Kuduz smatraju da su se dvojica njihovih vijećnika tako odvojili od stranačke politike. 'Postoje i problemi u njihovoj komunikaciji, jer se Kovačević i Škorić ne odazivaju na stranačke pozive', kaže Salapić.

Na novinarsko pitanje kakve kazne mogu očekivati, Salapić odgovara da o tome odlučuje predsjedništvo stranke prema statutu, ali nije htio uspoređivati ovaj slučaj s nedavnim sličnim izjavama također nezadovoljnika Luke Bebića i Andrije Hebranga

Salapić je naglasio da osječko-baranjski HDZ daje svu moguću potporu politici predsjednice stranke Jadranke Kosor, potpredsjedniku Vladimiru Šeksu i predsjedniku županijskog HDZ Tomislavu Iviću

Za Kovačevićeva doba predsjedanja lokalnim HDZ-om do početka ove godine Salapić kaže da ogranak tada nije mogao normalno funkcionirati i da je u pet izbornih ciklusa neprestano ubirao manje od 17 posto glasova birača. 'Zato je i raspušten', zaključio je Salapić.