OČAJNI OTAC

Skočio u ponor zbog duga za struju

24.12.2008 u 11:38

Bionic
Reading

Ramiz Hajrula (40), nadničar bez stalnog zaposlenja i otac petoro djece, zbog duga za struju trčeći je skočio s ruba napuštenog kopa starog borskog rudnika bakra u ponor dubok oko 500 metara i ostao na mjestu mrtav

BOR - Vijest je potvrdila Ramizova obitelj, koja se sa susjedima spremala za sahranu.

Obitelj Hajrula stanuje u napuštenoj rudarskoj zgradi na samom rubu starog kopa, gdje se zemlja odronjava i gdje je prije više godina strogo zabranjeno stanovanje. Opasnost da se zemlja obruši i proguta cijelo naselje je danonoćna, ali lokalne vlasti, kako pišu srbijanski mediji, ne reagiraju samo zato što ne znaju kuda će s pukom sirotinjom.

'Sjedili smo u kući i razgovarali. Cijela obitelj. Otac je bio nervozan. Govorio je kako mu je život dosadio i da mu je sirotinje preko glave. Prije nekoliko dana dolazili su isključiti struju. Dug je premašivao 60.000 dinara. To ga je, izgleda, dotuklo. Odjednom je ustao, izljubio sve nas i rekao "idem se ubiti". Potrčao sam za njim, vukući ga za rukav. Sapleo sam se tri-četiri metra pred ponorom. Trčeći, nestao je u provaliji. Nije se ni jauk začuo', priča Ramizov sin Saša.

Ramizova braća i rođaci nisu krili da je Ramiz često govorio da mu je pretežak život u sirotinji i bijedi i da se želi otarasiti ovog svijeta. Bio je poštenjačina. I on i supruga teškim radom borili su se da im djeca ne budu gladna.

'I baka je trčala kad je otac pošao prema rubu kopa. Zastala na pola puta, nije mogla više trčati. Sreća je što sam se sapleo, vjerojatno bih do kraja trčao. Kako ćemo bez njega živjeti, to nitko ne može reći. On je bio oslonac, u njega smo svi gledali i molili se Bogu da bude živ i zdrav. Sad smo prepušteni sudbini', kaže Saša.