POVIJESNI DOGAĐAJ

Sklopljen prvi istospolni brak u Zagrebu

06.09.2014 u 10:56

Bionic
Reading

U Zagrebu je sinoć sklopljeno prvo životno partnerstvo, objavio je Zagreb Pride na društvenim mrežama. Prvi istospolni brak sklopljen je između dvojice muškaraca. Uz čestitku dvojici mladoženja, u objavi Zagreb Pridea se navodi kako je u Hrvatskoj sinoć stvarana povijest

Inače, danas će se u organizaciji Udruge LiberOs u Osijeku održati prva Povorka ponosa Osijek Pride. Sudionici Povorke ponosa počet će se okupljati na Trgu Ante Starčevića oko 11 sati, te će u 12 sati krenuti Ribarskom ulicom do Promenade. Promenadom će se kretati do Ulice Vjekoslava Hengla iz koje će preko Sakuntala parka i Lučkog prilaza ući u Kapucinsku ulicu, kojom će se kretati do Trga Ante Starčevića gdje će povorka završiti.

'Jako je lijepo čuti da je nakon Splita i Zagreba Osijek treći hrvatski grad koji će imati svoju povorku ponosa. Mislim da je jako važno da inicijative o organiziranju povorke ponosa dolaze iz mjesta u kojima se održavaju, i u tom smislu mi iz Zagreb Pridea možemo samo pružiti moralnu i logističku podršku, ali sve ideje, sve poruke i sve što će se desiti u Osijeku – to je na inicijativu lokalnih aktivista i aktivistkinja i tako treba i biti', kazao je za Radio Slobodna Evropa Marko Jurčić iz Zagreb Pridea.