u zagrebu

Skinuli zastavu Hoda za život, intervenirala policija

21.05.2019 u 16:17

Bionic
Reading

Uoči Hoda za život koji će se ove subote održati u Zagrebu, Zadru i Splitu, na Trg republike Hrvatske izvješene su zastave s logom ove Hoda za život. Na Facebook stranici inicijative U ime obitelji objavljen je video u kojem troje mladih skidaju zastavu s jarbola kod Hrvatskog narodnog kazališta

Zastavu Hoda za život skinula su dvojica mladića i djevojka koja je rekla kako će se skinuti gola i omotati tom zastavom.

Na facebook stranici inicijative U ime obitelji napisali su uz video: Građani snimili ljude koji su skinuli zastave Hoda za život, koji su onda prijavljeni policiji'.

Podsjetimo, Hod za život prošle je subote odžan u Rijeci i Osijeku, dok će se ove subote održati u Zagrebu, Zadru i Splitu.

Riječki Hod za život, u kojem je sudjelovalo više stotina ljudi, počeo je u subotu na Korzu ispred Gradske ure pod sloganom 'Zaštitimo nerođenu djecu, najugroženiju manjinu u Hrvatskoj', prošao Ulicom Ante Starčevića te je završio uz glazbu i zabavu na Trgu bana Jelačića.

Sudionici Hoda za život nosili su transparente s natpisima 'Nisam izbor, nego dijete', 'Jednaka prava za nerođene', 'Moj život je u tvoji rukama', 'Život je svet i nepovrediv', 'Život je temeljno ljudsko pravo', 'Žena ima pravo na svoje tijelo i kada je u majčinoj utrobi', 'Živi i pusti druge da žive', 'Život je vrijedan borbe', 'Zanimljivo je da su svi koji se protive rođenju već rođeni', javlja Hina.

  • +6
Rijeka: Policija privela prosvjednike koji su ometali Hod za život Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Nekoliko minuta nakon što je povorka krenula, na Korzu im se ispriječila skupina od desetak aktivistica s tranparentom, kojega su odmah zaklonili redari Hoda za život. Po riječima jedne od aktivistica, koja je nosila transparent, na njemu je bio natpis, koji glasi približno 'Najprije su došli po žene, tko je sljedeći?'.

  • +7
Na ulicama Rijeke održana povorka Hod za život Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL