SIMBOL TODORIĆEVA CARSTVA

Pogledajte kako je skinut Agrokorov logotip s Ciboninog tornja

10.12.2017 u 12:40

Bionic
Reading

U nedjelju je skinut Agrokorov logotip s Ciboninog tornja. Skidanje je započelo točno u 12 sati i trajalo je oko sat vremena.

Uklanjanjem natpisa s vrha tornja i simbolično je demontiran i posljednji trag grandioznosti i veličine nekadašnjeg Agrokora koji je bio utemeljen u viziji njegova osnivača i vlasnika Ivice Todorića. Tvrtka je, kao što je poznato, od potpunog kolapsa spašena intervencijom države putem zakona koji se u javnosti naziva 'lex Agrokor', a koji sada neki, poput odbjeglog Ivice Todorića iz dalekog Londona, kritiziraju.

Dimenzije skinutog logotipa su 430 puta 491 centimetara, a težak je oko 150 kilograma.

Obzirom da je logo iz jednog dijela, Agrokor je za njega osigurao mjesto u garaži. Radove je obavio obrt za visinske radove 'PAUK' s timom od četvero alpinista.

Agrokor se preselio prije šest dana na Žitnjak. Odluka o preseljenju, kako je tada naglašeno, donesena je s ciljem kvalitetnijeg upravljanja ukupnim raspoloživim poslovnim prostorima u sklopu sustava Agrokora. Broj zaposlenika krovne Agrokorove kompanije danas je gotovo dvostruko manji nego početkom ove godine te je veći dio prostora poslovnog tornja bio neiskorišten. Zbog toga je odlučeno da se presele na Žitnjaku.

  • +14
Skidanje velikog Agrokorovog znaka s vrha Ciboninog tornja Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Poslovni toranj Cibona bio je Agrokorova upravna zgrada gotovo 18 godina. Agrokor je prvih 14 katova kupio od tvrtke Astre krajem 1999. godine, dok je ostatak poslovnih prostora u tornju kupovao od prijašnjih vlasnika u narednom periodu do 2010. godine. Agrokor d.d. je danas većinski vlasnik poslovnog tornja Cibona s učešćem u vlasništvu od 76,03% i raspolaže s 5.905,16 m² uredskog prostora. Novi prostor Agrokorove upravne zgrade na Žitnjaku ima ukupnu površinu od 1758,70 m², od čega je površina ureda 1000 m². 

  • +20
Zgrada Agrokora Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL