KAMPANJA U ZAGORJU

Škare Ožbolt: Licemjerni Vidošević napada Vladu

12.11.2009 u 14:27

Bionic
Reading

Nezavisna kandidatkinja za predsjednicu Republike Vesna Škare Ožbolt danas je obišla Krapinsko-zagorsku županiju, a u Krapini je održala konferenciju za novinare, na kojoj je posebno kritizirala jednog od protukandidata, nezavisnog Nadana Vidoševića

KRAPINA - 'Podržavam Vladu u namjeri da restrukturira Hrvatsku gospodarsku komoru (HGK) jer oni svojim dosadašnjim radom nikome u gospodarstvu nisu osigurali neki velik posao. Zato je u najmanju ruku nepristojno, ako ne i licemjerno, što Nadan Vidošević sada napada Vladu, a cijelo je vrijeme bio uz tu politiku. On koristi infrastrukturu HGK za svoju osobnu promociju', ustvrdila je Vesna Škare Ožbolt.

Istaknula je da je ona za radikalne promjene u načinu funkcioniranju države, pogotovo za novu administrativnu podjelu Hrvatske na 5 regija.

Založila se i da se uvede dom regija u Hrvatskome saboru, ali da se ne povećava broj zastupnika nego da od postojećih 160, sto zastupnika bude u zastupničkome, a 60 u domu regija.

'Glavni državni odvjetnik ne smije biti pod političkim utjecajem, što on danas jest. Zato je slučaj Podravka, o kojemu su mediji pisali prije godinu i pol, tek sada procesuiran. Ja sam se jedina usudila takvoj politici reći 'ne' kad sam otišla sa ministarske funkcije, a da sam pristala na razne pritiske, danas bih bila u situaciji u kakvoj je Polančec', rekla je Škare Ožbolt.

Rekla je da kao buduća hrvatska predsjednica ne bi koristila rezidencije koje su koristili prvi i aktualni predsjednik, već bi ih komercijalizirala.

Nezavisna kandidatkinja za predsjednicu Republike Vesna Škare Ožbolt obišla je i naše najveće marijansko svetište u Mariji Bistrici.