PODNIJELA OSTAVKU

Skandal u Škotskoj: Glavna zdravstvena savjetnica odlazila u vikendicu na obali

06.04.2020 u 08:22

Bionic
Reading

Glavna zdravstvena savjetnica škotske vlade podnijela je ostavku nakon što se otkrilo da je kršila vlastite savjete Škotima o mjerama ograničenja kretanja tijekom epidemije koronavirusa.

Catherine Calderwood je izrazila "duboko žaljenje" u priopćenju objavljenom u nedjelju kasno navečer u kojem je objavila da podnosi ostavku nakon razgovora sa škotskom premijerkom Nicolom Sturgeon.

Catherine Calderwood Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

"Opravdani fokus na moje ponašanje prijeti da će omesti iznimno važnu zadaću koju vlada i zdravstvene službe imaju u izvlačenju zemlje iz pandemije koronavirusa", napisala je Calderwood.

Ranije je već priznala da je dva vikenda za redom odlazila u vikendicu u ruralnom dijelu Škotske na istočnoj obali što je u suprotnosti s njezinim vlastitim savjetima Škotima da ostanu u mjestu prebivanja.

Njezino priznanje uslijedilo je nakon što je Sun objavio njezine fotografije u popularnom turističkom odredištu Earlsferry.

  • +7
Koronavirus u Velikoj Britaniji Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

"Nisam slijedila vlastite savjete koje sam davala drugima", rekla je Calderwood u nedjelju novinarima. "Zbog toga iskreno žalim".

Škotska joj je policija izdala upozorenje zbog odlazaka u vikendicu.