RADIMIR ČAČIĆ U NOVOM MAROFU:

'Sjever Hrvatske je neobrazovan, tko tvrdi suprotno, laže'

13.06.2012 u 19:01

Bionic
Reading

Sjever Hrvatske spada u dijelove Hrvatske koji su najslabije obrazovani, ustvrdio je u Novom Marofu Radimir Čačić, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, koji je time revidirao svoju raniju tvrdnju da grad Varaždin i Varaždinska županija spadaju među najneobrazovanije sredine

Umjesto da pripomogne svom stranačkom kolegi, novomarofskom gradonačelniku Darku Hreniću, u osvajanju simpatija javnosti pred lokalne izbore, potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva učinio je nešto sasvim drugo prilikom posjete Novom Marofu. Raniju tvrdnju o tome da je Varaždinska županija i grad Varaždin među najneobrazovanijima, sada je proširio i potkrijepio osebujnim argumentom.

'Svi koji tvrde suprotno - lažu - i ne žele dobro građanima, već samo žele skupiti jeftine političke bodove. Naime, prije 150 godina, ovaj je kraj imao visoku stopu industrijske razvijenosti, odnosno bio je napredan i to je mladima omogućavalo da se relativno brzo zaposle.

U drugim krajevima Hrvatske, koji su bili mnogo zaostaliji i nerazvijeni, mladi nisu imali što raditi, pa su išli u školu', objasnio je Čačić dodavši kako je ono što je ovaj kraj nekada činilo naprednijim, danas razlog njegovog zaostajanja.

Osvrćući se na projekte Ombla i Plomin, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva naglasio je da uloga Vlade da štiti zakone i brine se o interesima građana.

'Nećemo postupati prema nečem što se radi usput i besplatno, već u skladu s profesionalno izrađenim elaboratima i studijama prvorazrednih eksperata koje koštaju ozbiljan novac i ne rade se popodne u kuhinji za prijatelje ili zbog interesa', ustvrdio je te dodao da se s višemilijunskim investicijama ne možemo igrati, što on ne radi niti će ikada raditi.