ZLOČIN U PRELOGU

Sjekirom razbio čovjeku lubanju zbog 7.000 kuna

22.02.2010 u 11:33

Bionic
Reading

Zbog osnovane sumnje da je iz koristoljublja sjekirom teško ozlijedio 64-godišnjeg Preložanina, jučer poslijepodne uhićen je 31-godišnjak iz Preloga koji je danas priveden u istražni centar Županijskog suda u Varaždinu. Osumnjičeni je na dvorištu žrtvi zadao više udaraca sjekirom po glavi i nanio mu višestruke frakture lubanje. Iz jakne mu je ukrao novčanik s dokumentima i 7.000 kuna te pobjegao, piše Večernji list

Zločin se dogodio u Ludbreškoj ulici u subotu u noćnim ili ranim jutarnjim satima. Osumnjičeni je na dvorištu žrtvi zadao više udaraca sjekirom po glavi i nanio mu višestruke frakture lubanje. Iz jakne mu je ukrao novčanik s dokumentima i 7.000 kuna te pobjegao.

U lokvi krvi 64-godišnjak je pronađen u subotu oko 8.30 sati u štaglju u kojem je sam živio. Susjedi su ispričali da je bio pri svijesti kad su ga pronašli. Govorio je da se samo želi odmoriti. Ispočetka su pomislili da je pao i ozlijedio se, no rane na vrhu glave upućivale su da je izudaran nekim predmetom, a osim lokve krvi na mjestu na kojem je ležao, vidjela se još jedna u dvorištu.

Policijska istraga dovela je do 31-godišnjaka, koji je tijekom pretresa stana policiji dragovoljno predao novčanik s dokumentima žrtve i dvije sjekire.

Motiv kaznenog djela je koristoljublje. Kako neslužbeno doznajemo, obojica su do kasnih sati pila u jednom preloškom kafiću. Osumnjičenik je zamolio 64-godišnjaka da mu posudi novac za poker, a kad je ovaj izvadio novčanik, vidio je da ima debeli svežanj novčanica. Jesu li zajedno otišli do žrtvine kuće ili ga je osumnjičeni dočekao u dvorištu, novinari Večernjaka nisu uspjeli doznati.