JOSIPOVIĆ KOSORICI:

'Sjednica VNS-a nije parada za javnost!'

22.05.2011 u 18:15

Bionic
Reading

Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS) održat će se u ponedjeljka, 30. svibnja, do kada će nadležna tijela pripremiti sve potrebne materijale, doznaje se u Uredu predsjednika Republike. Premijerka Jadranka Kosor smatra da se sjednica treba održati odmah

Da će zatražiti sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost jučer je najavio predsjednik Republike Ivo Josipović nakon istupa u javnosti bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, a predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor danas je Josipoviću poslala prijedlog dnevnog reda za sjednicu.

'Predlažem da razmotrimo temu koja je iznimno važna - a to je zaštita institucija države, kako bi svi mogli nesmetano obavljati svoj posao, (kao i) zaštita onih koji vode borbu protiv korupcije i kriminala te svih institucija od mogućih pritisaka bilo koga', izjavila je predsjednica Vlade poslijepodne novinarima ispred Banskih dvora, nakon sastanka s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom

Dodala je kako smatra bi se sjednica trebala održati odmah, tijekom dana ili sutra ujutro te da bi Vijeće za nacionalnu sigurnost ujedno, prema njezinu prijedlogu, trebalo razmotriti i situaciju uoči dolaska Svetog oca u Hrvatsku

Premijerka Kosor izjavila je novinarima kako su se ona i ministar unutarnjih poslova Karamarko dobro pripremili za sjednicu Vijeća.

Smatra važnim da na nju dođu svi koji imaju što za reći, kako se ne bi ostavila mogućnost kasnijih krivih interpretacija.

Na novinarski upit podržava li ravnatelja policije Olivera Grbića predsjednica Vlade je ponovila kako treba razmotriti sve vezano uz funkcioniranje institucija države, a jedna od njih je i policija.

'Policija mora nesmetano raditi svoje posao, bez pritiska bilo koga i zato sve treba razjasniti. Mislim da policija dobro radi svoj posao i na sjednicu Vijeća vjerojatno će biti pozvan i ravnatelj policije', zaključila je premijerka Kosor.

Novi list neslužbeno doznaje su u Uredu predsjednika bili iznenađeni istupom premijerke, jer je već ranije dogovoreno da će se Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost održati nakon njegova povratka s puta i to najvjerojatnije početkom idućeg tjedna.

'Sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost ne vidim kao paradu za javnost nego kao ozbiljno nastojanje da se utvrdi istina o vrlo ozbiljnim otpužbama na račun vrha policije. Dakle, sjednica VNS-a nema nikakvog smisla prije nego li nadležne službe odrade svoj posao i prikupe barem početne informacije o slučaju', kazao nam je predsjednik Ivo Josipović.