SMJENA VLASTI U OSIJEKU

Šišljagić preuzeo Županiju, Bubalo Grad

04.06.2009 u 13:37

Bionic
Reading

Dosadašnji osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo (HDSSB), koji je na proteklim lokalnim izborima izabran za osječkoga gradonačelnika, predao je danas u svečanim prostorijama Osječko-baranjske županije dužnost župana novoizabranom županu Vladimiru Šišljagiću (HDSSB).

Bubalo je ocijenio da je Županija koju je vodio proteklih pet godina 'do danas uvijek pozitivno poslovala, sve račune plaćala na vrijeme, bez zaduženja, te da novom županu ostavlja višemilijunsko pozitivno poslovanje'.

Rekao je da su iz dokumentacije koju je predao novom županu vidljivi svi financijski pokazatelji, odrađeni kao i započeti projekti, dodavši kako tijekom proteklih godina sve provedene revizije nisu imale 'ni na jedan zarez primjedbe'.

Novi župan Vladimir Šišljagić zahvalio je dosadašnjem županu Bubalu na uspješno vođenoj Županiji, te istaknuo kako nema potrebe mijenjati pročelnike pojedinih odjela koji su dobro odrađivali svoj posao, zbog čega značajnijih promjena u radu neće biti.

Kazao je da je izborna kampanja završena i izabrana nova županijska vlast te pozvao sve predstavnike vlasti u svim jedinicama lokalne samouprave, bez obzira na stranačku pripadnost, da konstruktivno sudjeluju u radu Županije.

Primopredaja vlasti u Osijeku

'Županija će jednako voditi brigu o razvoju svih dijelova i to u cilju boljitka svih građana', istaknuo je Bubalo.

Novoizabrani osječki gradonačelnik potom je otišao u Gradsko poglavarstvo, gdje mu je dosadašnji gradonačelnik Anto Đapić također predao izvješće o dosadašnjem poslovanju gradske Uprave i gradskih tvrtki, te Bubalu i njegovim suradnicima čestitao na izbornoj pobjedi.

Rekavši da je časno i pošteno obnašao dužnost gradonačelnika, Đapić je na novinarski upit što će dalje raditi odgovorio da će se 'najprije dva tjedna 'pošteno odmoriti' a onda odlučiti što dalje', ali da svakako ostaje u Osijeku i politici, gdje će prije svega raditi na što jačem ustroju Hrvatske stranke prava.

Priče o odlasku u mirovinu nije demantirao, no ponovio je kako za sada ne želi donositi odluke, dodavši da je 'u svakom slučaju nakon 20 godina aktivnoga bavljenja politikom i to moguće'. S tri vijećnika, HSP će biti snažna oporba u novom Gradskom vijeću, rekao je.

Novi gradonačelnik Krešimir Bubalo, koji je tu dužnost preuzeo u nazočnosti svojih dogradonačenika Ivana Vrdoljaka (HNS) i Danijele Lovoković, nezavisne dogradonačelnice, rekao je kako će već danas tražiti dopunu izvješća o dosadašnjem poslovanju Gradske uprave i gradskih tvrtki.

Najavio je temeljiti pregled poslovanja, no da već sada zna da je Grad u minusu od oko 54 milijuna kuna. Što se tiče gradskih pročelnika, kazao je Bubalo, treba prvo vidjeti rezultate njihova rada, a onda ćemo donijeti odluku, dodavši kako očekuje da se 'do 1. kolovoza ne ide na godišnje odmore, naravno ne svi, jer ima mnogo posla koje u vrlo kratkom vremenu moramo odraditi'.