PLAKATIMA NA PROTIVNIKE

Šišljagić i Bubalo: HDZ i Đapić igraju prljavo

26.05.2009 u 15:32

Bionic
Reading

HDSSB-ovi kanidati koji su u prvome izbornom krugu osvojili najviše glasova - Vladimir Šišljagić za osječko-baranjskoga župana i Krešimir Bubalo za osječkoga gradonačelnika osudili su danas na konferenciji za novinare izbornu kampanju HDZ-a i Ante Đapića ocjenjujući je prljavom

Istaknuli su kako više nema koristi javno se sučeljavati s kandidatom za župana Ivićem i kandidatom za gradonačelnika Đapićem jer oni ne govore o programima i razvojima Osijeka i Županije, nego "u paničnom strahu od poraza u drugome krugu igraju prljavo, a to nije stil HDSSB-a".

Šišljagić je rekao kako je vjerovao da će u drugome krugu "izostati prljava retorika i da će svi kandidati pokušati građanima objasniti što će raditi u sljedećem razdoblju".

Umjesto toga, HDZ-ov kandidat za župana Tomislav Ivić nastavio je, rekao je Šišljagić, lažnu priču o njemu "kao kapetanu JNA, a predstavljajući sebe kao pukovnika Hrvatske vojske, zaboravaljući pritom da se ne bira vojno lice, nego župan..

Istaknuo je kako je sinoć Osijek bio preplavljen "stotinama tisuća letaka upućenih Krešimiru Bubalu" te da "danas očekuje istu takvu količinu letaka upućenih njemu". "Očito napadaju i s kopna i zraka, ali bilo bi bolje da novac poreznih obveznika iskoriste za uništavanje komaraca, a ne bacanje letaka", rekao je Šišljagić.

Dodao je kako je danas Općinskome državnom odvjetništvu u Osijeku podnio kaznenu prijavu protiv Tomislava Ivića, Osječke televizije, dnevnih novina "Slavonski dom", Mate Radeljića, predsjednika Uprave Osječke televizije, novinara Domagoja Šustera s Osječke televizije i Gorana Vrbana gosta u emisiji OSTV zbog emisije prikazane 21. svibnja kojom se "na najgrublji način lažima o njemu pokušalo utjecati na birače".

Krešimir Bubalo je istaknuo da je "Đapić totalno izgubio kontrolu u ponašanju" pošto je nezavisni kandidat Gordan Matković potpisao koalicijski sporazum s HDSSB-om i na gradskoj i županijskoj razini, čime je osigurana većina u Gradskom vijeću, te da "igra prljavije nego što se to i od njega moglo očekivati".

Dodao je kako ne namjerava "spuštati se na Đapićevu razinu jer je i u dosadašnjoj kampanji govorio o programima i poslovima koji su bitni za budućnost Osijeka i svih njegovih građana".

I Šišljagić i Bubalo istaknuli su kako vjeruju da će pobijediti u drugom izbornom krugu.