ODGOVOR ŠEKSU

Šišljagić: HDSSB ne stoji iza seljačkih prosvjeda

25.08.2009 u 15:53

Bionic
Reading

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić danas je u Osijeku odbacio medijska nagađanja po kojima ova stranka stoji iza nedavno najavljenih javnih prosvjeda pojedinih seljačkih udruga.

Na konferenciji za novinare Šišljagić je ocijenio kako su takve tvrdnje koje, kako kaže, dolaze iz redova HDZ-a i HSS-a, potcjenjivanje hrvatskog seljaka.

"HDZ i Josip Friščić ne razumiju da je seljacima, nakon tri mjeseca neuspješnih pregovora, dogorjelo do nokata i da, na ovakav način, tražeći usput i pregovore s nadležnim Ministarstvom, pokušavaju izboriti isplatu onoga što su zaradili", ustvrdio je Šišljagić.

Dodao je kako se u ovome slučaju radi o borbi seljaka za egzistenciju, ocijenivši da "slavonski i baranjski seljak ima dovoljno pameti i da mu ne treba nikakva politička stranka i potpora, kako bi upozorio na velike probleme u poljoprivredi".

Član predsjedništva HDSSB-a Željko Kraljičak pozvao je potpredsjednika Vlade Božidara Pankretića te resornog ministra Petra Čobankovića da na današnjem sastanku s udrugama poljoprivrednih proizvođača u Zagrebu pokušaju naći rješenje za njihove zahtjeve, ocijenivši kako jesenska sjetva neće moći početi, ako Vlada nešto hitno ne učini.

Predsjednik Glavnog odbora stranke Dinko Burić ustvrdio je kako je "jedini i isključivi krivac za seljačke prosvjede politika HDZ-a".