SMANJENJE ONEČIŠĆENJA

Siščani udišu kvalitetniji zrak

17.03.2009 u 13:42

Bionic
Reading

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u utorak je priopćilo da je na području Siska vidljivo poboljšanje kakvoće zraka u prvih 10 mjeseci 2008. u odnosu na službene podatke iz 2007.

Glavni krivac za onečišćenje, Rafinerija nafte Sisak, provodi modernizaciju što je zaslužno za bolju kvalitetu zraka u naseljima Caprag i Galdovo u Sisku.

Navodi se i da je inspekcija zaštite okoliša lani sastavila 18 zapisnika o inspekcijskom nadzoru, od čega dva zbog izvanrednih događaja nastalih poremećajem u radu postrojenja. Iz Ministarstva zaštite okoliša izvješćuju da su na svojim službenim web stranicama www.mzopu.hr. objavili cjelovito izvješće o praćenju poboljšanja kakvoće zraka na području grada Siska i dinamike radova na modernizaciji postrojenja Rafinerije nafte Sisak za razdoblje siječanj-listopad 2008.

'INA d. d. je u Rafineriji nafte Sisak učinila velike napore u unapređivanju i rješavanju tehnoloških problema što je rezultiralo poboljšanjem kakvoće zraka u naselju Caprag, a evidentirano je na mjernoj postaji državne mreže Sisak-1', ističu iz Ministarstva zaštite okoliša.