KOALICIJA S MOSTOM

Sisak dobio Gradsko vijeće s SDP-ovom većinom

23.06.2017 u 12:54

Bionic
Reading

Na temelju potpisanoga sporazumu o programskoj suradnji između SDP-a, Mosta, koalicija SDP, Laburisti i HSS braće Radić, ostvarila je većinu na konstituiranju sisačkoga Gradskog vijeća pa će na taj način sisačkoj gradonačelnici Kristini Ikić Baniček (SDP) biti osjetno olakšano obnašanje izvršne vlasti

Budući da ni jedna od dvije suprotstavljene političke opcije, predvođene s SDP-om s jedne, te HDZ-om s druge strane, nije na lokalnim izborima ostvarila apsolutnu većinu, prevagu su činili upravo vijećnici s liste Mosta. Nakon što su 24 prisutna, od ukupno 25 vijećnika, svečano prisegnuli, za predsjednicu Gradskoga vijeća izabrana je Ivana Krčelić s liste Mosta, dok su za potpredsjednike većinom glasova izabrani Željko Đermanović i Marijan Medved iz SDP-ove koalicije.

 Iako je novoizabrana predsjednica Krčelić pozvala sve vijećnike da privremeno zaborave stranačke prijepore te apelirala da se sve odluke u interesu grada donose konsenzusom to se nije dogodilo. Većina odluka o izborima i imenovanjima prihvaćena je s 13 glasova za i 11 glasova protiv.

 U nastavku sjednice, nadopunom dnevnoga reda, nekoliko je odluka jednoglasno prihvaćeno.